Skandal na Nedjelji mode u Milanu (VIDEO)

Nedjelja mode u Milanu tek što je počela, a već je zanimljivo. Na modnoj reviji kuće “Kavali”, zbog kaputa sa okovratnicima od lisice, na modnu pistu je istrčala aktivistkinja društva za zaštitu životinja noseći u rukama transparent: “La vostra moda a loro morte” (Vaša moda, njihova smrt).

Takođe, aktivisti su reagovali i prije početka revije. Legli su na ulicu i odbijali da se pomjere, bez obzira na policiju, snijeg i hladnoću.

Obezbjeđenje je moralo da reaguje i ukloni aktivistkinju jednog društva za zaštitu životinja koja je istrčala na modnu pistu tokom “Kavali” revije na Nedjelji mode u Milanu.

Šta smo još vidjeli na ovoj reviji, osim parola?

Kapute sa krznenim okovratnicima, onakve kakve su nosile holivudske dive pedesetih godina prošlog vijeka, ženstvene svilene haljine, suknje koje podsjećaju na baletske pačke, kožu krokodila na suknjama i odjelima.

U “Fendiju” su krzno oprezno i mudro koristili. Upadljivih bundi nije bilo, već samo krznenih dodataka na rukavima kaputa i jakni, na kragnama, a i na pojedinim suknjama, torbama…

Karl Lagerfild za sljedeću jesen i zimu predlaže tanku siluetu sa naglašenim ramenima, haljine do koljena. Sofisticiran i seksi izgled postigao je materijalima tamnih nijansi crvene i plave koje je kombinovao sa crnom. Obuća je špicasta, sa krznenim dodacima, bilo da su ravne ili sa visokom štiklom.

I u “Maks Mari” prdlažu eleganciju, ali funkcionalnu, udobnu. Većina modela je visoko stukirana, kaputi imaju kapuljače, a uglavnom su sašiveni od kamilje dlake. Boje podsjećaju na med, a kombinuju se sa “gradski sivom” i “noćno plavom”.

“Olovka” suknje, dugi džemperi, pidžama pantalone, na nogama patike od antilop kože, u rukama torbe od kože krokodila.

Dakle, sljedeće zime žena će biti žena – seksi, elegantna, romantična, ali i praktična, spremna za svaki posao, isto koliko i za večernji izlazak i zavođenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.