Skoplje: Ubijeni iz tri oružja

Ministrica unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska je na pres konferenciji u Skoplju iznijela te podatke na temelju dosadašnje analize čaura koje su pronađene na mjestu hladnokrvnog ubojstva, koje je dovelo do novog pogoršanja međuetničkih odnosa u Makedoniji.

Jakulovksa je također rekla da se identitet počinitelja hladnokrvnih ubojstava prije dva dana još ne može utvrditi i zbog toga apelovala na suzdržanost i prestanak špekulacija o etničkoj pripadnosti ubojica.

Ministrica je ujedno uputila i poruku ubojicama da ne mogu izbjeći pravdu i zamolila građana da okupljanja povodom Uskrsa ne iskoriste za eskalaciju nereda.

Od danas makedonski MUP ima otvorenu posebnu telefonsku liniju 199 za prijavljivanje svih informacija u vezi s ovim slučajem, a službe u susjednim državama su u kontaktu s makedonskim vlastima u cilju otkrivanja počinitelja ubojstava.

Jankulovska je rekla da je tokom jučerašnjeg dana i danas napravljena analiza na temelju podataka o osobnim vozilima koja bi mogla biti povezana s ovim slučajem.

U skopskom naselju radišan i dalje je napeto, a blokade koje je postavilo lokalno stanovništvosu uklonjene. I dalje su raspoređenje jake policijske snage, da bi spriječile eventualne incidente kojih je jučer bilo nekoliko u tom dijelu grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.