Slikao se s drugovima sekundu prije nego što će poginuti u eksploziji automobila-bombe! (VIDEO)

U drugom planu slike na kojoj Muhamed u crvenom duksu pozira s drugovima vidi se automobil zlatne boje koji je eksplodirao neposredno nakon što su se slikali.

Na fotografijama koje su snimljene juče prije nego što je prevezen u bolnicu, mladić leži na pločniku raskrvavljene glave. Ljekari, nažalost, nisu mogli da mu pomognu i on je jutros rano izdahnuo.

“Broj žrtava napada podigao se na sedam nakon što je jutros preminuo mladi Muhamed al Čar, koji je podlegao povredama u ‘Američkoj’ bolnici u Bejrutu”, izjavio je libanski zvaničnik za informativnu agenciju NINA.

Posljedice eksplozije u kojoj je ubijen i Muhamed al Čar:

Nakon što je potvrđeno da je tinejdžer preminuo, fotografija je kružila društvenim mrežama, čiji su korisnici izrazili žaljenje zbog njegove smrti.

Među žrtvama terorističkog napada je i uticajni ekonomista Muhamed Šatah, bivši ministar finansija i bivši libanski izaslanik u Vašingtonu, koji je bio i blizak saradnik nekadašnjeg libanskog premijera Saada Haririja.
U eksploziji bombe za koju je upotrebljeno 50-60 kilograma eksploziva povređeno je više desetina ljudi. 

Šatah će danas biti sahranjen u mauzoleju Haririjevog oca Rafika Haririja, a libanski predsednik Mišel Sulejman proglasio je dan žalosti.

U Bejrutu je 14. februara 2005. godine, u samoubilačkom napadu ubijen i tadašnji premijer Rafik Hariri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.