Snimkom odlaska u Njemačku mladi doktor iz BiH rasplakao region (VIDEO)

Želio sam se tako na svoj način oprostiti od porodice i prijatelja, a ujedno sam smatrao da bi moje iskustvo moglo biti korisno drugim ljudima koji imaju slične ambicije, rekao je Mameledžija

Mladi doktor dentalne medicine Nermin Mameledžija iz Turbeta kod Travnika snimio je autobiografski dokumentarac o odlasku iz Bosne i Hercegovine u Njemačku.

Kako je kazao na samom početku, ovu odluku je donio kako bi imao bolji i sigurniji život. – Želio sam se tako na svoj način oprostiti od porodice i prijatelja, a ujedno sam smatrao da bi moje iskustvo moglo biti korisno drugim ljudima koji imaju slične ambicije. Iako sam još tokom studija, na raspustu između semestara, proputovao mnoge zemlje svijeta, ovo je ipak bilo najemotivnije putovanje do sada, napisao je Nermin u opisu videa . Vrijedno je radio, učio njemački, a za posao u struci poslao je preko 100 prijava.Pripremu za odlazak u Njemačku započeo je krajem prošle godine, a u aprilu ove godine otputovao je u Berlin, gdje je nekoliko dana bio smješten kod sestre dok je obavljao razgovore za posao.Nakon što je dobio posao u jednoj ordinaciji morao se vratiti u Bosnu i Hercegovinu kako bi prikupio svu potrebnu dokumentaciju, no tu su se dogodili i problemi s administracijom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.