ŠOKANTNI SNIMCI POLICIJSKE BRUTALNOST: Policajci iz Arkansasa tukli čovjeka dok nije umro (VIDEO)

Na nedavno objavljenim snimcima vidi se trenutak u kojem je skupina policajaca iz Arkanzasa nasilno oborila muškarca na pod i udarala ga, nekoliko trenutaka prije nego što je umro.

Lionel Morris (39) umro je 4. februara, nedugo nakon što je uhapšen zbog krađe u trgovini.

Policija je pozvana u supermarket nakon što su zaposleni rekli da su vidjeli Morrisa i još jednog osumnjičenog kako pokušavaju ukrasti dron. Kada su policajci stigli na mjesto, Morris je krenuo bježati, a oko trgovine je uslijedila policijska potjera.

Na snimci koju je u srijedu objavila državna policija Arkansasa, vidi se kako se policija borila s Morrisom više od šest minuta

Čuje se kako viče od bolova i neprestano govori policajcima da ne može disati dok ga pritišču od pod prije nego što konačno izgubi svijest.

‘O, moj Bože! Molim vas pomozite mi molim vas “, vrišti Morris, koji krvari s lica. Morris je krenuo povraćati, te su ga policajci okrenuli na bok i pozvali hitnu. Umro je na putu do bolnice.

Kasnije je liječnički inspektor utvrdio da je Morris umro od intoksikacije metamfetaminom.

Video incidenta objavljen je istog dana kada su državne vlasti razriješile službenike upletene.

“Nakon temeljnog pregleda, tužilac je utvrdio da nema dokaza o bilo kakvom krivičnom prekršaju od strane policijske uprave Conwaya ili policajaca iz Conwaya koji su bili uključeni u ovaj nesretni incident”, rekao je šef William Tapley u snimljenoj izjavi u srijedu.

“Razina droge koju je gospodin Morris imao u svom sustavu i naprezanje dok se borio s policijom na kraju je pridonijelo njegovoj smrti”, dodao je.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook