Solidarnist na djelu: Kuća za borca UQK

Zahvalivši se humanitarnom programu i SO Prizren koja je pokrenula inicijativu o dodjeli lokacije zemljišta, bivši borac UQK je kazao da je “svih ovih 13 godina nakon rata “živio sa majkom, suprugom  i trima kćerkama u raznim udžericama”, ali da je danas sretan što ga se neko sjetio  da mu izgradi kuću kroz radove firme “Pejton” po sitemu “ključ u ruke”.

Bujar Ukimeri, predsjednik Udruženja veterana rata UQK je ovim povodom istakao da se “osjeća ponosnim što je član ovoga udruženja i istovremeno sretan da se podiže kuća jednom njihovom borcu I članu Udruženja veterana rata UQK.
 
“Vjerujem da je ovo jedan sretan dan, i za njih i za mene, i za društvo. I ova gradnja ima jednu poruku, a to je da se ne zaboravljaju tekovine UQK, njeni borci koji su dali svoje živote, ali  i njeni borci koji su ostali medju živima”, rekao je predsjendik Udruženja veterana rata UQK, Bujar Ukimeri i izrazio nadu da će kosovsko društvo, prevashodno Kosovska Vlada moći smognuti snage da ovom borcu obezbjedi jednu protezu kako bi se normalno kretao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.