Sony napravio TV koji svakoj osobi na kauču prikazuje različitu sliku

Sony napravio TV koji svakoj osobi na kauču prikazuje različitu sliku
Stvar je u tome da svaki od gledatelja treba nositi 3D naočale. Naime, ekran koristi slike na TV-u koje se izmjenjuju velikom brzinom kako bi na naočale svakog od gledatelja poslao različitu 2D sliku.
Tehnologija pod nazivom “active shutter” koju je Sony predstavio još 2009. godine, a koja služi prikazu 3D slike na televizorima visoke razlučivosti (HD tj. high definition), ugrađena je u naočale koje napajaju baterije.
Taj tzv. aktivni zatvarač otvara se i zatvara prema promjenama na televizijskom ekranu, tako da svaka osoba može imati svoj “pogled” i odijeljena je od “pogleda” druge osobe. Zasada, ova tehnologija podržava samo dva gledatelja.
Sonyjev televizijski set koji je brendiran pod oznakom PS3 upućuje na to da je napravljen za igranje. Cijela ideja sastoji se u tome da dva “pogleda” na istu situaciju u igrama mogu omogućiti dvojici igrača da se bore jedan protiv drugoga iz posve različitih perspektiva i da im se tako onemogući “varanje” jer jedan drugome neće moći viriti u ekran. Ili pak, ako je riječ o utrkama automobila, svaki igrač će igru moći pratiti iz svog automobila. Jedan ekran, jedna igra i dvije različite slike; ukratko, svatko vidi stvari u igri iz svoje perspektive.
Sustav radi i kao 3D TV, koristi brzo “titrajući” ekran od 240Hz za 3D Blu-Ray diskove, te se na njemu mogu gledati kabelska i satelitska televizija i naravno igrati Play Station igre.
Zasada se samo ograničen broj igara može igrati udvoje na ovom televizoru, ali utješno je što je riječ o nekim vrhunskim igrama kao što su Motorstorm: Apocalypse i Gran Turismo 5.
Uskoro će se i u Europi više čuti o ovom čudu od televizora, ali zasada je dostupan samo u Sjedinjenim Državama. Na proljeće se očekuje dolazak Simulviewa i na europsko tržište.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.