Spasite mog batu da ne umre: Poslušajte apel očajnog mališana!

Stojan Radeka (5) iz Stare Pazove je još jedno dijete iz Srbije koje se prerano bori za život! Mališan od avgusta 2016. godine boluje od leukemije, a za operaciju u Njemačkoj potrebno je čak 300.000 eura. Sreća u nesreći je to što je njegov rođeni mlađi brat Veljko Radeka (2) donor koštane srži. On ne može da se pomiri sa činjenicom da Stojan umire.

– Pomozite mom bati, ja ne dam da on ode na nebo – rekao je Veljko, koji je tek nedavno počeo da govori.

Roditelji bolesnog dječaka očajni su zbog njegove zdravstvene situacije. Međutim, oni nisu klonuli duhom i čine sve što je u njihovoj moći da spasu svog sina kako bi ozdravio i ponovo se igrao i trčao s bratom i drugarima.

– Stojan se ljetos razboleo! Kad smo došli s mora, žalio se da ga boli uho. Suprug i ja smo ga odveli kod ljekara i rekli su nam da ima upalu ušiju i dobio je antibiotike. Nakon dva dana moj sin se povukao u sebe i počelo je sve da mu smeta. Nije htio da se igra, samo je ležao i žalio se na nove bolove u oku. Hitno smo ga ponovo odveli kod ljekara misleći da se upala proširila. Uradili smo krvnu sliku, koja je pokazala loše rezultate. Uputili su nas na Institut za majka i dijete, gdje su odmah konstatovali da Stojan boluje od akutne mijeloblastične leukemije (AML) – priča majka Bojana u suzama.

Odbili ga u Srbiji

– Srušio nam se cijeli svijet! Nismo mogli da povjerujemo u to. Šta nas je snašlo! Stojan je bio utučen jer nije želio da prihvati boravak u bolnici. Odmah je počeo s hemoterapijama. Terapije su prošle manje-više dobro, on se navikao na bolničku postelju, najbolji drugari postala su mu bolesna djeca koja se tamo liječe. Bolno je gledati svoje dijete u takvom stanju. Ne mogu da zaustavim suze, jecanje, plač, vrištanje i strah. Pred njim se ponašam kao najhrabrija majka, a duša mi se cijepa i umire s njim – kaže Stojanova majka.

Bojana Radeka moli sve ljude dobre volje da finansijski pomognu njenom sinu da dobije novi život i da se operiše u Njemačkoj.

– Potrebna nam je transplantacija. U Srbiji su nas odbili, a za operaciju u Njemačkoj potrebno je oko 300.000 eura. Uskoro krećemo sa zračenjem, dok ne prikupimo novac za inostranstvo. Pomozite nam! Život je borba, a mi smo riješili da u ovoj borbi budemo pobjednici – rekla je dječakova majka.

DAJMO ŠANSU

Dinarski račun 340-3233108579
Devizni račun
IBAN RS 35340000003209675125
BOJANA RADEKA
BRANKA ĆOPIĆA 2,
STARA PAZOVA
SWIFT CODE:
GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK
AG WIEN, AUSTRIA

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana