Sportske aktivnosti na Kosovu odložene do 2. juna

Vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia saopštio je danas da se, u skladu sa merama za prevenciju i suzbijanje pandemije koronavirusa, sportske aktivnosti na Kosovu odlažu do 2. juna.

Istakao je da je na sastanku koji je održao sa čelnicima Olimpijskog komiteta Kosova i Fudbalske federacije Kosova razgovarano o sportskim aktivnostima koje nose manji rizik, prenosi RTK.

“Tokom ove nedelje imali smo mnogo sastanaka, ne samo sa sportistima, već i sa mnogim drugim akterima o tome kako da pristupimo i sagledamo perspektivu sa svake strane o tome kako da se pristupi drugoj fazi ublažavanja mera koja će početi u ponedeljak. Jedan od tih sastanaka bio je sa Olimpijskim komitetom i Fudbalskom federacijom, razgovarali smo o mogućnostima sportkih aktivnosti, koje nose manji rizik i zahvalan sam im na ovom sastanku”, rekao je on.

Vitia je kazao da su razumeli situaciju i preduzete mere do sada.

“Razumevanjem svih prisutnih složili smo se da početak takmičenja u bilo kojoj sportskoj aktivnosti ne krene pre treće faze, do 2. juna”, rekao je Vitia.

Pre nekoliko dana, generalni sekretar Fudbalskog sazveza Kosova Erol Saljihu izjavio je da ako timovi ne započnu sa treninzima do 18. maja tada će biti nemoguće privesti prvenstvo kraju.

Zadnje iz rubrike SPORT

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana