Srbi iz Šumadije prave krevete za zatvorenike na Kosovu

Srbijasko preduzeće „Šumadija d.o.o“ iz Kragujevca, koje zapošljava invalide, sklopilo je posao sa vladom u Prištini vrijedan 110.000 evra.

Kragujevčani će isporučiti 1.000 kreveta za zatvor “Dubrava” kod Istoka.

Izradu kreveta za zatvorenike dobili smo zajedno sa kompanijom iz Prištine na tenderu na kome je učestvovalo još pet ponuđača. Naša ponuda bila je najbolja. Kreveti su na sprat i biće urađeni od čeličnih cjevi, dugi su 2,05 široki 0,90 i visoki 0,60 metara. Dizajn su nam uradili inženjeri iz „Zastavinog“ preseraja – kaže Milan Miladinović, direktor “Šumadija d.o.o”.

Ugovor sa ministarstvom pravde Kosova vredniji je od ukupne proizvodnje i prihoda koji je ova kragujevačka firma ostvarila u prošloj godini.

“To je ne samo veliki prihod, već i potvrda da možemo da budemo konkurentni na tržištu i živimo od svog rada iako su većina zaposlenih invalidi. „Šumadija d.o.o“. je preduzeće za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida, i od 88 zaposlenih, dvee trećine su lica kojima je posao pre svega radna rehabilitacija. Zbog toga je i samo dobijanje posla na tenderu u kome su učestvovale mnogo jače firme, za nas izuzetan podsticaj” kaže direktor Miladinović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.