Srbija: raspisivanje izbora do 11. marta

“Pošto će sigurno biti ponavljanja izbora na nekim mjestima, još smo u dijelima da li da izbore zakažemo za 29. april, kako bi se ponovljeno glasanje održalo 6. maja, ili da izbori budu na Đurđevdan, a da se ponavljanje izbora održi do 11. maja, što je poslijednji zakonski i ustavni rok za završetak izbornih radnji”, rekla je predsjednica Skupštine.

Prema njenim riječima, lokalne i parlamentarne izbore raspisaće ona i predsjednik Srbije Boris Tadić do 11. marta.

Đukić Dejanovićeva je takođe pozvala PUPS da ostane u koaliciji sa socijalistima i Draganom Markovićem Palmom i dodala da konačnu odluku stranke Jovana Krkobabića očekuje do kraja februara.

Ona je dodala i da su sindikati prirodni izborni partneri SPS-a, bez obzira na odluku sindikalaca da li će i s kim izaći na izbore, kao i da je moguće da parlament zasjeda i poslije raspisivanja izbora.

“U slučaju vanrednih izbora parlament se raspušta samim činom raspisivanja izbora. Međutim, pošto će ovo biti redovni izbori, parlament može da zasjeda i donosi akte sve dok ne bude konstituisan saziv poslanika i verifikuju se njihovi mandati”, objasnila je Đukić Dejanović za “Press.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.