Srbijo, nema ti budućnosti dok se ne izmiriš sa Albancima i Bošnjacima

Obraćajući se posebno Srbima, Zukorlić je poručio:”Ja sam vam veći prijatelj od ovih koji vas sada vode”.

“Ja vam nikada ne bih učinio ono što vam oni rade. Razaraju vam i državu i društvo”, kazao je Zukorlić i dodao da zato Srbi treba da uklone sadašnju vlast.

On je oštro kritikovao dosadašnji državni vrh, sa Borisom Tadićem na čelu i bošnjačke ministre u Vladi Srbije, Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina.

Tadiću, koji je ponovo kandidat za šefa države, Zukorlić je zamjerio da muslimanima u Srbiji nije obezbijedio jedinstvenu Islamsku zajednicu, kao što je obećao, uz poruku da ne zna “da li će ikada više imati šansu da to ispravi”, što su okupljeni dočekali zvižducima.

Za Ugljanina i Ljajića je kazao da su “godinama bili u sukobu, a danas tvrde da se nikada nisu ni svađali, a dobro znamo da je zbog njih jedan čovjek (Ruždija Durović, na izborima 2006.) ubijen, jedan je u invalidskim kolicima, a jedan na štakama”.

Uz povik: “Nikada više s udbašima”, Zukorlić je istakao da je “došao vakat da izdaja u Islamskoj zajednici konačno prestane”, dok su prisutni skandirali: “lopovi, lopovi”.

Muftija je Srbiji poručio da se se otvori i prihvati njegovu ruku, kojom su je plašili. “Ona je čista i iskrena i nudi vam da pročistimo sve rijeke, i jednu koju je najteže očistiti, a zove se Drina”, kazao je Zukorlić.

“Srbijo, nema ti budućnosti dok se ne izmiriš sa Albancima i Bošnjacima”, uzviknuo je muftija i pozvao Srbe da, kako je kazao, “ne propuste ovu priliku, jer dobre prilike kratko traju”.

“Nemuslimani, ne bojte se bijele ahmedije, jer je bijela, čista i na njoj se vidi ako padne i jedna trunka”, rekao je Zukorlić, tvrdeći da je zato u predsjedničkoj kampanji nije skinuo.

Muftija IZ u Srbiji pozvao je muslimane da glasaju za Bošnjačku demokratsku zajednicu na čijem je čelu njegov šurak Emir Elfić.

BDZ će na lokalnim izborima nastupiti samostalno, dok je za parlamentarne izbore u Vojvodini formirala koaliciju “Sve zajedno” u kojoj su još Građanski savez Mađara, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Demokratska zajednica Hrvata i Slovačka stranka.

Zukorlić je izrazio očekivanje da će za tu koaliciju na parlamentarnim izborima i njega, kao kandidata za predsjednika Srbije, na izborima 6. maja glasati većina pripadnika manjinskih zajednica u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.