Šta ne treba da se nađe u hodniku stana prema feng šuiju: Jedan predmet većina ima, a ne zna da mu tu nije mesto

Uređenje doma je naizgled jednostavna aktivnost, ali ipak, način na koji se ophodite prema prostoru često dosta govori o vama. Takođe, prema pravilima o organizovanju prostora, nije uvek svejedno gde držimo određene stvari.

Hodnik je jedno od najvažnijih mesta u kući, prema feng šui stručnjacima. Kada ljudi pređu prag, preko te prostorije imaju prvi kontakt sa ostatkom doma. Zato on treba da bude pažljivo osmišljen, funkcionalan, ali prijatan. Međutim, mnogima je hodnik najzapuštenije mesto i u velikoj meri podseća na skladište za obuću ili odeću.

Izbegavajte da na ulaz stavljate predmete koji mogu da budu pravi magnet za nesrećne okolnosti, insistiraju stručnjaci za feng šui.

1. Kaktus

Kaktus može da asocira na nevolju, jer raste u veoma teškim uslovima i u sredinama u kojima nedostaje najvažniji element: voda. Ako smestite kaktus na ulaz, ulaz u dom će asocirati na pustinjsku sušu i vrlo verovatno izazvati i finansijsku.

2. Crni i veoma tamni predmeti

Ako su vam u hodniku crni ukrasi, ramovi, vaze i druge sitnice, odmah ih zamenite belim, plavim ili kristalnim detaljima. Stručnjaci kažu da tamne boje privlače mrak i bes u kuću, pa ako se drže na ulazu, mogu da stvore negativnu energiju u prostoriji. Unesite svetlost, boje i svežinu u dom.

3. Ogledalo

U mnogim kulturama, ogledalo posmatraju kao predmet koji može da vam ukrade dušu. Zašto biste se sa njim suočavali čim otvorite vrata? Ako volite da se ogledate pre nego što izađete iz stana, postavite ga tako da nije vidljivo prilikom ulaska u hodnik. Ako je ogledalo okrnjeno ili slomljeno, odmah ga bacite! Kada je oštećeno, može da donese nesreću i neuspeh ukućanima, kažu stručnjaci za feng šui.

Potrudite se da posvetite više pažnje detaljima u prostoru, jer ipak, oni su presudni kada je lepota enterijera u pitanju. Kada stan izgleda lepše, i vi ćete se osećati bolje!

izvor novosti.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.