Starca Ćazima šrafcigerom izboli 35 puta

Hazim Gaši tri mjeseca pokušava saznati ko su razbojnici koji su svirepo izboli i opljačkali njegovog 86-godišnjeg oca Ćazima koji je umro pet dana kasnije, 10. maja, u krugu članova porodice.

Premetačina stvari

Nesretni starac je 5. maja oko devet navečer svirepo izboden šrafcigerom 35 puta po čitavom tijelu u kući u sarajevskoj ulici Hum brdo, a potom je opljačkan. U kući je tada bio i moler.

Hazim kaže da je iz kuće odneseno nešto malo novca, zlata i dokumenti, a tokom premetačine stvari napadači su sve uništili. Sudeći prema informacijama koje je dobio iz dosadašnje istrage, kobne noći bila su ih trojica. Dvojica su ušla u kući, dok je treći čuvao stražu. Hazim nam je otkrio da je njegov otac napadnut sleđa, dok su moleru nabili ruksak na glavu i ukrali mu novčanik. Kasnije je saznao da je i on uboden u leđa.

– Poznanik koji mi je preporučio tog mladića, molera, pozvao me je tu noć oko ponoći i rekao da se obojica nalaze na KUM-u i da su napadnuti. Otac je bio u teškom stanju. Izboden po tijelu, pretučen, s uganutim zglobom… Cijelu noć smo bili na uviđaju s policijom, dok je KCUS htio istu noć da mog oca otpusti. Ne znam ni sam kako sam ih uspio uvjeriti da ga zadrže – rekao nam je Hazim.

Nastavio je da je novi šok za njega uslijedio kada su mu oca smjestili na Kliniku za bolesti uha, grla i nosa.

Teško stanje

– To mi je bilo van pameti. Niko ga nije htio primiti, nijedna klinika. I nakon dva dana otpuštaju ga iz KCUS-a iako je i dalje bio u teškom stanju i meni nije preostalo ništa drugo nego odvesti ga mojoj kući, gdje je ubrzo i umro – priča nam Hazim.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana