Starica optužila medicinsku sestru da joj je iskopala oči

Olga Cvetković teško povrijeđena u Knjaževcu, imenovala je napadača. Po ranijoj, zvaničnoj verziji ovog stravičnog događaja, Olgu Cvetković je pretukla gluhonijema stanarka.

Istraga o pravom hororu u Gerontološkom centru u Knjaževcu koji se odigrao 12. marta, oko dva sata ujutro, kada su stanarki Olgi Cvetković (83) monstruozno izvađene oči, mogla bi da ima neočekivan obrt. Jer, teško povrijeđena starica je imenovala svog napadača – jednu medicinsku sestru u domu.

Kako “Novosti” saznaju, Olga Cvetković je, poslije hospitalizacije na odjeljenju Maksilofacijalne hirurgije Kliničkog centra u Nišu, policajcima pojasnila kako je napadnuta i povrijeđena. Ispričala je da se nalazila u sobi, kada joj je sestra donijela da popije lijek, ali je ona to odbila.

“To je iziritiralo sestru, koja je počela rukama da mi na silu otvara usta i da mi izvlači jezik “, zapisano je u službenoj bilješci policajca koji je saslušao Olgu Cvetković. “Govorila mi je i “Hoćeš li da ti isječem jezik?”. Zatim me je udarala po grudima, pa mi ponovo otvarala usta, a potom mi je rukama iskopala oči. Niko me nije gurnuo, niti sam pala, a u sobi su bile još tri nepokretne ženske osobe, koje nisu mogle da mi pruže pomoć, iako sam zapomagala.”

Po dosadašnjoj, zvaničnoj verziji ovog stravičnog događaja, Olgu Cvetković je pretukla gluhonijema stanarka te ustanove V. T., koja je, nakon toga, prebačena u niški zatvor.

URAČUNLJIVA

Ljekari Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju potvrdili su da je Olga Cvetković, poslije prijema, bila uračunljiva. Učinili su sve što smo mogli da joj saniraju rane na licu, ali što se njenog vida tiče, nisu mogli puno toga da učine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.