STOLAR OTKRIO KAKO DA ZAUVIJEK ZABORAVITE NA KONDENZACIJU: Trik ZLATA vrijedan

Stolar je otkio trik zlata vrijedan

Moderni prozori imaju mnoge prednosti: smanjuju uličnu buku, zadržavaju toplotu i još mnogo toga. Ali, kako to često biva u životu, sve ima prednosti i mane. Nekoliko dana nakon postavljanja na prozorima se stvara obilna kondenzacija.

Zašto se to događa i kako to možemo spriječiti?

Razlog je razlika između temperature vazduha u prostoriji i temperature vazduha spolja. Staklo je ono što razdvaja ova dva okruženja. Kada para dođe do njega, ona se pretvara u vodu i taloži u obliku kondenzacije, piše Firenews.

U hladnoj i prilično vlažnoj prostoriji vjerovatnoća kondenzacije je veća. U toploj i suvoj prostoriji obično se ne stvara. Po pravilu, na drvenim prozorima postoje vrlo male pukotine, kroz koje stalno ulazi mnogo suhlji vazduh s ulice, smanjujući vlažnost u prostoriji.

Nažalost, znojni prozori nisu samo estetski problem. Kondenzacija ukazuje na nezdravu mikroklimu u stanu. Visoka vlažnost dovodi do pojave raznih vrsta gljivica i plesni. Nedovoljna ventilacija pridonosi nakupljanju ugljen dioksida i povećava koncentraciju štetnih materija u vazduhu. Kao rezultat toga, stanari počinju da se osjećaju loše.

1. Provjerite ventilaciju. Možda je začepljena ili je potrebna veća rešetka. Osim toga, u kuhinji možete ugraditi ventilator.

2. Proverite ima li pukotina. Hladan vazduh i vlaga prodiru kroz njih i hlade celu konstrukciju.

3. Ne pravite prozorske klupice preširoke. Pazite da radijator ne bude prekriven debelim zavjesama.

4. Izolujte zidove. Za spoljnu izolaciju moraćete da angažujete stručnjake, ali rezultat je vredan svih napora i troškova. Zidovi će zadržati toplotu zimi i hladnoću ljeti.

5. Uklonite biljke ili akvarijum s prozorske daske. Oni mogu poslužiti kao izvor prekomerne vlage.

6. Pokušajte da smanjite vlagu u prostoriji.

7. Ugradnju prozora povjerite samo iskusnim monterima i nadzirite proces rada.

8. Skoro svi moderni prozori opremljeni su podesivim sistemima. Pravilno i pravovremeno podešavanje prozora pomoći će vam da pronađete pravi način ventilacije.

BALASEVIZAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.