Studentica (20) preminula od srčanog udara nakon konzumiranja ecstasyja (FOTO)

Taylor Mae Woodard je pola grama ecstasyja uzela sa svojim dečkom Alexom Rickettom, a prije nego su se vratili kući, u ranim je jutarnjim satima kolabirala i doživjela srčani udar. Uprkos njegovim nastojanjima da je spasi, djevojka je preminula u odmah po dolasku u bolnicu.

Njezin je dečko na sudu objasnio kako su proveli dan zajedno, te prije izlaska u grad pili votku i vino. 

“Bila je normalna, sve je izgledalo uredu. Bili smo u wc-u i odjednom se onesvijestila. Pokupio sam je, nazvao brata i hitnu pomoć. Nos joj je odjednom postao ljubičast”, ispričao je kroz suze njen dečko.

Daily Mail piše kako je djevojka drogu uzimala svake dvije do tri sedmice. Policija je pronašla praznu vrećicu u njenom džepu, te pretpostavljaju kako je dodatnu količinu drogu uzela i bez da je rekla svom dečku.


Njezin otac, Russell Woodard, na sudu je kazao kako mu je kćerka priznala da je drogu počela uzimati na prvoj godini fakulteta. 

“Pričao sam sa njom i rekao joj kako nije dobra ideja da nastavi s tim jer nikad ne zna šta se nalazi unutra. Mislim da mi zato nije htjela više govoriti o tome. Ne bi me iznenadilo da je drogu uzimala povremeno, ali me iznenađuje da je to radila svake dvije, tri sedmice”, kazao je njen otac.

Toksikološki nalaz je pokazao kako je Tayla u trenutku smrti imala fatalne doze ecstasyja u krvi. Kao zvanični uzrok smrti, navedeno je trovanje supstancom MDMA. Patolog dr. Robert Chapman, koji je radio obdukciju, kazao je kako je toksikološki nalaz pokazao visoke doze supstance MDMA, 1,64 grama po litru krvi. Fatalna doza je sve iznad 0,1 mg.

MDMA ili ecstasy je polusintetička psihoaktivna droga iz porodice feniletilamina. Obično se smatra psihodeličnom drogom, iako efekti koje uzrokuje odstupaju od tipičnih psihodelika, dajući više stimulativne, nego vizualne efekte. Uglavnom ima imidž “rekreativne” droge, te se asocira s burnim provodima u diskotekama i noćnim klubovima uz elektronsku muziku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.