Sulejman Veličanstveni bez oružja “osvojio” Crnu Goru

Kako dobro upakovana filmska industrija i inteligentno osmišljen šou biznis može biti izuzetna reklama za jednu zemlju potvrdila je to Turska svojim TV serijama koje su osvojile milione gledalaca i ovu državu predstavile u najboljem svjetlu, a osmanski osvajači više nisu “mrski neprijatelji”.  

Najilustrativniji primjer za to je euforija i u Crnoj Gori koju je izazvala serija “Sulejman Veličanstveni”. Upravo su Crna Gora, odnosno njen pravoslavni živalj, po definiciji bili neprijateljski raspoloženi prema Osmanlijama i nekadašnjem Osmanskom carstvu.

Međutim, ova serija je “mrske osvajače” pretvorila u drage goste u Crnoj Gori. To potvrđuje činjenica da u Etno-selu “Montenegro” u Breznima kod Plužina namjeravaju za predstojeću turističku sezonu zasaditi i baštu Sulejmana Veličanstvenog i sultanije Hurem. Na to su se, kažu, odlučili zbog toga što se u haremima koristila isključivo organska hrana.

Planirano je i da se organizira izbor za dvojnika Sulejmana Veličanstvenog i sultanije Hurem. Tako će ovoga puta Sulejman Veličanstveni bez oružja osvojiti Crnu Goru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.