Šumaherova porodica poslala emotivnu poruku o stanju legendarnog vozača

Mihael Šumaher (Michael Schumacher), jedan od najboljih vozača u historiji Formule 1, prije više od četiri godine doživio je tešku nesreću na skijanju te je od tada u komi. Njegova porodica zdravstveno stanje drži u tajnosti pa se iz tog razloga ne zna mnogo o njemu.

– Ono što se može reći jeste da porodica uistinu cijeni empatiju obožavatelja. Ljudi stvarno shvaćaju i razumiju da se njegova zdravstvena situacija ne smije dijeliti s javnošću – poručila je preko portparola Šumaherova porodica (žena Korina (Corrina, 47), sin Mik (Mick, 19) i kćerka Đina-Marija (Gina-Maria,21)), koja se ne oglašava često u javnosti oko Mihaelovog stanja.

Britanski neurohirurg Kolin Šif (Colin Shieff), iako nikada nije liječio Šumahera, prokomentirao je njegovo teško stanje i šanse za oporavak prije nekoliko dana:

– Priroda povrede i informacije koje dobivamo sugeriraju nam da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcionira kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanja. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook