Sušić objasnio zašto nije podnio ostavku, Ćiro umalo “suzu pustio” (VIDEO)

“Puno stvari se desilo, svaki put se trebalo nešto objašnjavati, pravdati se za nešto što nema veze s istinom. I možda je ovo najbolji epilog.”

Što se krivice za loše rezultate tiče, i zašto nije podnio ostavku, Pape je kazao:

“Uvijek je selektor krivac, zajedno s igračima. Ja nisam htio da podnesem ostavku jer smatram da još uvijek postoje šanse da reprezentacija ode na EP”, i potom objasnio:

“Govori se o šest utakmica? Po meni trebalo bi to smanjiiti na tri utakmice. Jer, imamo dvije s Andorom koje su po meni već sad dobijene. Imamo utakmicu na Kipru, a do nje će domaćini vjerujem izgubiti sve šanse da budu među prve dvije ili tri ekipe. A, također, imamo dvije utakmice kod kuće protiv dva protivnika koji su naših kvaliteta, ali koji mogu da se pobijede. Jedna jedina utakmica gdje treba napraviti iznenađenje, a to je ona u Blegiji. Smatram da s pet pobjeda i jednim remijem reprezentacija može na EP. A, po meni, moguće je, ako se dobije utakmica u Belgiji, da reprezentacija ode i na prvo mjesto. To je razlog zašto nisam želio podnijeti ostavku.”

“A, druga stvar , nisam želio da učinim zadovoljstvo ljudima koji su me smijenili. Jer i nakon poraza protiv Kipra, iako sam jedini selektor koji je odveo reprezentaciju na SP, sve je bilo spremno da me smijene. No, u jednom trenutku se sve okrenulo i taj sastank je ispao kao da se daje podrška sleektoru, međutim nije to tako bilo.”

Pogledajte o čemu je još govorio Sušić, kao i Miroslav Ćiro Blažević, Predrag Pašić i Sabahudin Topalbećirević, koji su također učestvovali u ovoj emisiji…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.