‘Svake godine uzmem mjesec dana odmora od djece i žene, zbog toga sam bolji otac’

Nigerijac svake godine uzme mjesec dana odmora od svoje djece i supruge te tvrdi da je to tajna ‘boljeg roditeljstva’. Naime, 35-godišnji Adamu Salisu ostavlja svoje troje djece sa suprugom i ostaje kod rođaka udaljenog gotovo 200 kilometara, kako bi se malo odmorio. Priznao je da ga je umor od brige za djecu natjerao da ‘zanovijeta’ svojoj ženi, Maimuni Salisu, majci koja ne radi.

Kao rezultat toga, prije četiri godine odlučio je promijeniti način života te jednom godišnje napraviti pauzu od obitelji.

Tvrdi da je to učinilo čuda za njegov obiteljski život.

Adamu, pisac i istraživač iz Lapaija u Nigeriji, tvrdi da mu pauza od najmanje mjesec dana omogućuje da se ‘ohladi’ i više cijeni svoju obitelj kad je s njima.

– To je bolje za njih. Odmori sprječavaju raspad braka. Više ga cijenite – naveo je.

Ovu je odluku donio 2020. godine. Na mjesec dana napusti ženu i djecu od sedam, pet i tri godine, jer kaže da time postaje bolji muž.

– Oduvijek sam želio biti otac. Kad djeci nešto zatreba, dođu k meni, nisam imao nimalo odmora. Radim sve za njih. Nisam želio biti zanovijetalo, već dobar muž – ispričao je.

Tijekom svojih pauza, Adamu ostaje u domu svog rođaka kako bi se odmorio i usredotočio na pisanje. U početku, njegova supruga Maimuna nije se slagala, no s vremenom je shvatila da je to dobar plan.

– Kad nisam u blizini nedostajem joj. Počela je cijeniti to. Kad se vratim fokusiram se na njih – izjavio je.

Adamu je priznao da mu obitelj nedostaje kad ode, no vjeruje da je za sve njih bolje da su malo vremena odvojeni.

– To je dobro za moju glavu. Podjednako koristi meni i mojoj djeci. Naime, i ja imam koristi, opušten sam radi odmora. A njima je korisno da imaju sretnijeg, prisutnog roditelja – ispričao je.

Adamu i inače ima vrijeme za sebe – druži se s prijateljima svake večeri od 17 do 20 sati, kako bi si mogao priuštiti malo vremena za sebe.

– Ako živite s nekim svaki dan, ponekad vam je dosadno. Roditeljstvo je navika i uzimanje stanke od nje pomaže mi da vidim stvari iz drugog kuta, ponovno odredim prioritete i vratim se kući s više strpljenja i entuzijazma – zaključio je, piše The Daily Star.

izvor 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.