Sve je ostavio supruzi: Ali evo ko raspolaže novcem Michaela Schumahera!

Michael je ocu dao punomoć još 1992. godine koja i danas vrijedi. Na počecima svoje karijere u Formuli 1 Michael je odlučio da će ga zastupati otac…

Prošle su četiri godine otkako je Michael Schumacher (49) stradao u nesreći na skijanju. Detalji o njegovom stanju javnosti i dalje nisu poznati, a porodica živi u Švicarskoj na Ženevskom jezeru.

Bunte.de sada otkriva što je dogodilo sa Schumacherovom imovinom. Milionima raspolaže njegov otac Rolf (72). Michael je ocu dao punomoć još 1992. godine koja i danas vrijedi. Na počecima svoje karijere u Formuli 1 Michael je odlučio da će ga zastupati otac. Michael je tada bio u vezi s Corinnom svojom sadašnjom ženom, ali nisu bili u braku.

U aprilu 2014. godine Corinna je tražila pravo da obavlja sve poslove svojeg supruga jer on za to više nije bio sposoban.

Iako Corinna u određenim slučajevima za to mora tražiti dopuštenje švicarskih vlasti, tačnije Kesb-a, tijela koje osigurava zaštitu osoba koje se ne mogu same za sebe brinuti, Corinna se mora obratiti Kesb-u u slučaju traženja kredita, prodaje ili kupnje nekretnina i u slučaju velikih novčanih transakcija.

Što se ostavštine tiče, Michael je sve ostavio Corinni te djeci Gini Mariji (21) i Micku (19). Teoretski otac Rolf smije zastupati i nasljednike. Srećom, u obitelji Schumacher nema nikakvih svađa te je odnos Corinne i njezinog svekra dobar.

Rolf živi na istom imanju u svojoj kući već godinama i nesuglasica oko toga ko će, zašto, kada i kako koristiti Michaelov novac dosad nije bilo.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook