Sveçla: Vrlo vjerovatno da glasanje za Hotijevu vladu neće uspijeti

Vršilac dužnosti kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da je vrlo verovatno da današnje glasanje za novu Vladu Kosova neće uspeti.
Svečlja je gostujući sinoć u emisiji “Desku” na KTV kao razlog za neiglasavanje nove kosovske vlade naveo nedovoljan broj poslanika koji će je podržati.

“Izjava predsedavajućeg Demokratskog saveza Kosova nasmejala me je, kada je rekao da namerava da se žrtvuju za Kosovo. Smešna i ustajala izjava. Nije žrtva da dvanaesti po broju glasova zahteva da postane premijer, na čelu sa predsednikom zemlje, da služi tom cilju”, ocenio je Svečlja.

Prva vlada koja je srušena njihovim predlogom bila je vlada, koja nije bila talac Srpske liste, ocenio je Svečlja.

Prema njegovim rečima, odlazeća vlada je ispunila neophodnu formalnost i da odluke Kurtijeve vlade ni u jednom trenutku nisu bile rezultat ucena Srpske liste, odnosno Beograda.

“Brojevi u skupštini bili su dovoljni da nelegitimni zahtevi liste Srpske ne budu prihvaćeni. Danas će pokušati da glasaju za novu vladu, koja nema sigurne glasove ni sa Srpskom listom. Vrlo je verovatno da će glasanje propasti zbog nedostatka podrške”, rekao je Svečlja.

Mnogi savesni poslanici, dodao je on, imaju pravo što oklevaju šta da urade danas.

Svečlja je ocenio, da ako nova vlada bude imala glasove, da će biti izložena, kako je naveo, stalnim ucenama od strane Srbije.

U stvarnosti, Srbija će ponovo sedeti skrštenih nogu u Vladi Kosova, poručio je Svečlja.

(Kosovo Online)

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana