Švedski političar Darko Mamković snimljen kako konzumira kokain

Švedski političar balkanskih korijena Darko Mamković (52), koji trenutno obnaša dužnost vijećnika u gradu Norrkopingu, snimljen je kako konzumira kokain.

– Bila je to greška kada sam bio pijan na privatnoj zabavi, gdje se ispostavilo da osoba koja mi je dala supstancu traži pribavljanje kompromitujućeg materijala protiv mene u svrhe iznude – komentirao je Mamković.

Na snimku, koji je objavio Expressen, vidi se Darko Mamković kako sjedi na sofi. U pozadini se čuje muzika, a na stolu ispred njega su konzerve sa energetskim pićima i nargila, ali i bijeli prah kojeg se tvrdi da je kokain. Mamković se dva puta sageo prema prahu na stolu sa smotanom cijevi prema nosu.

Izvori Expressena tvrde da se o informaciji da Mamković konzumira narkotike razgovaralo u Socijaldemokratima Švedske (SD) iz Norrköpinga. Dodatni problem je što je Mamković istaknuti zvaničnik stranke u Norrköpingu kao opozicioni vijećnik. Pored toga, član je regionalnog odbora u Östergötlandu i predsjednik općinskog odbora SD Norrköping.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana