“SVIJET ĆE MOŽDA USKORO VIDJETI SCHUMACHERA”: Optimistične riječi poslije posjete legendi Formule 1

Jean Todt, čelnik svjetske automobilske asocijacije (FIA) kaže da je nedavno vidio legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, što je do sada moglo samo nekoliko članova porodice i bliskih prijatelja.

Michael Schumacher je od tragične nesreće na skijanju prije šest i po godina smješten nedaleko od jezera Ženeva, iza visokih zidova i liječen je u strogoj tajnosti, a tokom ovog vremena u javnost je izašlo mnogo glasina o njegovom stanju i vrlo malo činjenica.

Zna se da je Schumacher prošao kroz nekoliko operacija koje su mu spasile život i 254 dana u bolnici. Sve ostalo je bilo misterija.

– Vidio sam Schumachera prošle nedjelje, bori se. Nadam se da će i svijet moći da ga vidi opet. To je ono na čemu on i njegova porodica rade – rekao je Todt u Budimpešti gdje se u nedelju vozi Velika nagrada Mađarske u Formuli 1.

On je sarađivao sa čuvenim Šumijem u Ferariju i Nijemac je dominirao sa sedam osvojenih titula prvaka Formule 1. Taj rekord sada pokušava da sustigne Lewis Hamiltom, a Todt kaže da je teško reći ko je najbolji vozač svih vremena.

On se prisetio i šta je rekao Schumacher prije bezmalo dvadesetak godina kada je Michael osvojio prvu titulu sa Ferarijem (njegova treća do tada).

– Sjećam se podijuma u Suzuki i kad sam mu rekao da naši životi više nikad neće biti isti. Postigli smo sve što smo htjeli. Poslije nesreće (29. decembar 2013) koju je Mihael imao, da li je bitno što će recimo Luis osvojiti više? To je pitanje razmjera. Svi imamo sreće u Formuli 1, posebno kad se pogleda šta se sve dešava u svijetu i to ne samo sa čudovištem koje se zove COVID-19 – rekao je Todt.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook