Tadić savršen za Džejmsa Bonda

Američki list “San Francisco Express” objavio je listu najfotogeničnijih svjetskih lidera, koji prema riječima autora mogu da igraju glavne uloge u holivudskim filmovima.

Naime, kako su svjetske lidere uvijek glumili zgodni glumci, urednici magazina odlučili su da im zamijene mjesta i odrede koji bi svjetski lider mogao da glumi koju ulogu u nekom od svjetskih filmskih hitova.
U članku pod nazivom “11 svjetskih lidera, gotovo lijepih kao Džordž Kluni” našli su se zajedno predsjednik Srbije Boris Tadić i albanski predsjednik Bamir Topi.
Prema ocjenama američkog lista, Tadić je savršen za ulogu Džejmsa Bonda, a njegov kolega iz Albanije za ulogu koju ima Kolin Firt u filmu “Kraljev govor”.
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev može da zamijeni Toma Kruza u filmu “Top gun”.
U tekstu se još navodi da američkog predsjednika Baraka Obamu nisu željeli da uzimaju u obzir, kako ne bi bili bombardovani mailovima njegovog PR tima, iako su priznali da ni Obama ne izgleda loše.
Sve u svemu, lista najzgodnijih političara, koji su “rame uz rame” sa slavnim Džordžom Klunijem izgleda ovako: predsjednik Ekvadora Rafael Korea -Metju Mekonahi u filmu “Duhovi djevojaka iz prošlosti”, kancelar Austrije Verner Fajman – savršen izbor da otpjeva pjesmicu “Thank Heaven for Little Girls” u filmu “Gigi”, premijer Finske Jurki Katainen – Džoni Dep u filmu “Cry Baby”, premijer Francuske Fransoa Fijon – Harison Ford u filmu “Air Force One”, premijerka Tajlanda Jingluk Šinavatra – Elizabet Svon, koju je u “Piratima s Kariba” igrala Kira Najtli.
Pored njih, premijer Portugala Pedro Pasos Koeljo bio bi idealan Prljavi Hari, predsjedniku Kostarike Lauri Činčila odgovarala bi uloga koju je Dženifer Lopez igrala u filmu “Dosta”, dok je za kralja Butana Jigmea Kesara Vangčuka savršena uloga Nika Tvispa, koju u filmu “Youth in Revolt” glumi Majkl Sera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.