Tamni veš potopite u OMILJENO PIĆE MNOGIMA i boja će biti kao nova: Jeftino i bez hemije, ODLIČNO!

Obično poslije nekoliko pranja lijepe žive boje izblijede, a omiljena bluza ili zavese više ne prijaju oku kao na početku.

 
 

Najveći problem su tamne i crne tkanine, ali i odjeća izrazito živih ili neonskih boja.

 

Što je temperatura pranja viša, brže se oslobađamo boje zajedno sa mrljama i prljavštinom. Da li ste ikada pokušali da dodate obično pivo tokom pranja veša? Ispostavilo se da je to sjajan način da vratite boje u život. To je sjajan način da blago izblijedelim odijevnim predmetima vratite sjaj, ali i odličan način da ih zaštitite prilikom pranja.

 

Dodajte pivo u veš – briljantan trik koji osvežava boju
Ako je vaša odjeća izgubila nešto od svoje žive boje i želite da je osvježite, samo joj pripremite pivsku kupku. Sipajte pivo u lavor i potopite odjeću nekoliko sati. Zatim ih isperite u vodi i operite na uobičajeni način. Ovaj tretman bi trebalo da osveži boju tkanine. Najbolje je pripremiti ispiranje u omeru 1: 1, odnosno dodati istu količinu vode na svakih 0,5 l piva.

Dobro je koristiti ovu metodu s vremena na vrijeme kao sredstvo za sprječavanje blijedenja. To je odlična alternativa skupim i hemijskim proizvodima iz prodavnice. Takođe nije potrebno dragoceno vreme koje je potrebno da se, na primer, ofarba izblijedila crna odjeća. Pivo je takođe jedan od proizvoda koji prirodno potamnjuje boju, pa je savršeno za negu crne i tamnoplave odjeće.

Koristite tretman u zavisnosti od toga koliko često nosite i perete odjeću, pivska kupka bi trebalo da bude dovoljna jednom u dva mjeseca.

preuzeto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.