Thaçi pozvao na suzdržanost do završetka istrage o „sumnjivim kovertama“

Predsednik Hašim Tači, sastao se danas sa predsedavajućom CIK-a, Valjdetom Dakom, glavnim tužiocem, Aleksandrom Ljumezijem i direktrom KIA-e, Špendom Madžunijem, sa kojima je razgovarao o rezultatima istrage o „sumnjivim kovertama“ koje su, prema pisanju kosovskih medija, izazvale „trovanje“ zaposlenih u CIK-u.

Tači je, kako se navodi u saopštenju kosovskog predsedništva, zahtevao od nadležnih institucija da se slučaj ispita do kraja.

„Pozivam državne institucije da profesionalno istraže ceo slučaj i preduzmu sve neophodne korake kako bi se otklonile sumnje da je došlo do trovanja predstavnika CIK-a“, poručio je Tači.

Učesnici današnjeg sastanka obavestili su Tačija da se očekuje završetak ispitivanja uzoraka koverti, te da će analizu izvršiti zajedno sa međunarodnim stručnjacima.

Tači je ujedno pozvao na uzdržavanje od političkih izjava i nepotvrđenih izveštavanja do kraja istrage.

„Pozivam na suzdržavanje od političkih izjava i nepotvrđenih izveštavanja sve do kraja istrage“.

Sa druge strane, dok zvaničnog razjašnjenja ovog događaja još uvek nema, a policija i tužilaštvo navode da su istrage u toku, kosovski mediji, kod kojih je jučerašnje prebrojavanje glasova iz Srbije i događaji koji su usledili nakon toga bila glavna vest, navode da se radi o „trovanju“, i direktno ga povezuju sa kovertama.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Nema aktuelnosti za ovaj period!

Facebook

Fotografija dana