Tinejdžer ubio roditelje, brata i dvije sestre

Prema novim informacijama policije u američkoj saveznoj državi New Mexico, masakr u Albuquerqueu počinio je 15-godišnjak, a žrtve su bile njegovi roditelji, brat i dvije sestre. Motivi su nepoznati.

Pet članova jedne porodice u Albuquerqueu, najvećem gradu u američkoj saveznoj državi New Mexico, pronađeno je u nedjelju mrtvo, svi s višestrukim prostrijelnim ranama. Policija je očevidom utvrdila da je riječ o supružnicima i njihovo troje djece, a kao počinitelj je navedeno njihovo četvrto dijete – 15-godišnji dječak Nehemiah Griego, koji je odmah uhapšen.
Kako izvještava AP, istražitelji još pokušavaju složiti mozaik kako se cijeli masakr dogodio i što je tinejdžera nagnalo da ubije roditelje, brata starog devet i dvije sestre stare dvije odnosno pet godina. Dosad su pronašli nekoliko komada vatrenog oružja, uključujući i jednu jurišnu pušku.

– Ne znam što drugo da vam kažem, osim da smo naišli na uistinu stravično mjesto zločina, rekao je lokalni šerif Dan Houston.

Greg Griego (51), glava porodice, bio je kapelan u župi jedne protestantske crkve, često je radio s vatrogascima, a 13 je godina volontirao kao svećenik u kapeli unutar lokalnog zatvora.

Masakr u Albuquerqueu dogodio se oko mjesec dana nakon stravičnog pokolja u osnovnoj školi u Newtownu (Connecticut), koji je izazvao široku javnu debatu oko prava na nošenje oružja u SAD-u.

Nedavno je predsjednik Barack Obama predložio niz mjera kojima bi se posjedovanje vatrenog oružja pokušalo ograničiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.