Tjerali je da skače na glavu i vuče zaprežna kola

tjerali-je-da-skace-na-glavu-i-vuce-zaprezna-kola 1

Novi šokantni detalji 10-godišnjeg ropstva njemačke državljanke, izvjesne Karle, u zaseoku Karavlasi kod kalesijskog naselja Gojčin, izlaze na vidjelo.

Način na koji su bračni par Milenko (52) i Slavojka Marinković (45), maltretirali, tukli i iživljavali se nad 19-godišnjom djevojkom, ledi krv u žilama, i ravan je najužasnijim horor filmovima.

Slučaj policiji i javnosti otkrio je Sead Makalić, stanovnik mjesta Gojčin. Nakon istrage kalesijske policije, bračni par Marinković je uhapšen, te im je određen pritvor. Njemici je ukazana medicinska pomoć, i trenutno se oporavlja u jednoj od tuzlanskih sigurnih kuća.

Nakon što je Makalić javno progovorio o hororu u Karavlasima, i drugi stanovnici mjesta Gojčin, ali i susjednog naselja Repuh, odlučili su ispričati užase koje su oni vidjeli. Jedan od njih – Esed Resić kaže:

“Krenuo sam sa ženom preko njiva. Čujem, oni viču: hija, hija…Pogledam, nigdje nikog. Pogledam malo bolje, i vidim da ona vuče prazna zaprežna kola, a oni kraj kola i pocrkaše od smijeha. Oni su, baš, uživali u tome”, ispričao nam je Esed Resić, dodajući da se u tom trenutku pored zaprežnih kola nalazio Milenko i njegov rođak čiji je nadimak Celje.

Prema tvrdnjama Makalića i Resića, Marinkovići su prvo djevojku natjerali da odvuče zaprežna kola nekih 400-500 metara od kuće, a potom da ih vrati pred štalu. No, tu nije kraj iživljavanjima Marinkovića.

“Jednog dana sam gledao kako djevojka bundevu jede. Oni se smiju i kažu kako ona misli da je to lubenica”, ispričao je Resić.

I drugi stanovnici ovih mjesta ispričali stravične detalje 10 – godišnjeg ropstva njemačke državljanke.
“Nju su tjerali da radi najteže fizičke poslove. Ono što niko drugi nije mogao, ili htio da radi, ona je morala. Jednog dana su sadjevali sijeno. Ona je bila na vrhu sijena. Kada su završili, nisu joj dali da normalno siđe, nego je morala skočiti na glavu”.

Pojašnjavaju da je djevojka rijetko boravila u kući. Uglavnom je spavala u devastiranom objektu, koji se nalazi neposredno pored kuće.
Inače, u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona je juče održana pres konferencija povodom ovog slučaja.

“O događaju je obavještena SIPA, koja je uključena u istragu, kao i neke druge agencije i organizacije.  Takođe je obavješteno i Tužilaštvo BiH, kao i druge institucije koje su uključene u zbrinjavanje i staranje o djevojci”, rečeno je u Tužilaštvu.

S obzirom na to da je djevojka državljanka Njemačke, te da je jedno vrijeme živjela u Austriji, u cijeli slučaj se uključile i policije ovih zemalja, a navodno je za cijeli slučaj zainteresovan i Interpol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.