TORNADO RUŠIO SVE PRED SOBOM: Padao grad veličine jabuke, povrijeđeno 18 osoba, ogromni vremenski poremećaj ide prema Jadranu (VIDEO)

Prema izvještajima stranih agencija, tornado je prošao i područjem oko grada Ravenne.

Najmanje 18 osoba je ozlijeđeno u olujnom nevremenu, praćenom tučom veličine jabuke, koje je zahvatilo talijanski grad Pescaru.

Nakon nevremena, ulice grada pretvorene su u rijeke na nekoliko lokacija, dok je u centru bilo 10-ak centimetara vode.Ozlijeđene osobe prevezene su u gradsku bolnicu. Među ozlijeđenima je bila i jedna trudnica koja je zadobila ozljede glave i lica.

U brdima iznad grada napukla je jedna cesta, a na mjesto događaja poslane su hitne službe kako bi problem sanirale.

Prema izvještajima stranih agencija, tornado je prošao i područjem oko grada Ravenne. Na snimkama se vidi kako nevrijeme kao od šale ruši stabla. A prema nekim prognozama, u južnoj i jugoistočnoj Europi sprema se novo nevrijeme, jaki pljuskovi i oluje očekuju su u noći sa srijede na četvrtak.

Posljednjih dana nekoliko oluja prohujalo je Španjolskom i Italijom izazvavši brojne poplave, a tijekom današnjeg dana nestabilnost bi se iz centralne Italije trebala približiti jugoistoku Europe, uključujući i dijelove Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

(SB/Jutarnji list)  

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana