Tragedija popularne kosovske pjevačice se nastavlja: Nakon ubistva supruga i četvoro djece ostala i bez kuće

Shyhretina svekrva, Bahrije Berisha kaže da po Shyhretinom povratku iz Italije, ona je ponudila snahi jednog od djeverovih sinova da ga podigne i usvoji, ali da je ona odbila, insistirajući da uzme kuću.

86-godišnjakinja navodi da njen pokojni muž nije ostavio nikakvo bogatsvo Shyhreti.

Kaže da ona nije krv Berishe. Djever, Xhelal navodi da on nije bio tu kad je Shyhrete došla i zatražila kuću i nikad joj nije zabranio da uđe u nju.

Sve ove godine kaže da je pokušavao da se sporazume s njom, nakon suđenja u ponedjeljak, on je obećao da će snahi ponuditi ili stan ili novac u toj vrijednosti. Berisha je siguran da Shyhreti sudski ne pripada neki posjed jer njegov pokojni otac njoj ništa nije ostavio na papiru.


Prema njegovim riječima, prije rata svi posjedi su bili na ime oca, Faika Berisha a ne na njegovo ime ili ime njegovog brata koga je ubila srpska vojska.

Shyhreti je srpska policija ubila supruga Nexhata i četvoro djece, Majlindu (16), Herolindu (12), Altina (10), i Redona (2) godine u masakru kod Suve Reke 26. marta, 1999. godine.

U njenom intervjuu za KTV prošle nedjelje, ona je rekla da joj je djever dozvolio da posjeti  kuću koja joj pripada i gdje je živjela sa njenom porodicom u vrijeme masakra.

Da podsjetimo da je za vrijeme sukoba na Kosovu, Shyhrete Berisha gledala kako srpski policajci ubijaju njenog supruga Nexhata i njihovo četvero djece.

Shyhrete je pogođena u stomak. Pošto su pretpostavili da je mrtva, natovarili su je na kamion zajedno sa tijelima još oko 50 kosovskih Albanaca ubijenih 26. marta 1999. godine u Suvoj Reci, na jugozapadu Kosova.

Ona i dvoje njenih rođaka su jedini koji su preživjeli ovaj masakr, a izvukli su živu glavu tako što su skočili sa kamiona u pokretu.

U vrijeme kada se to dogodilo, Shyhrete je vjerovala da poslije gubitka supruga, dvije kćeri i dva sina više nema šta izgubiti. Međutim, u međuvremenu je izgubila i kuću u kojoj je živjela.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.