Tragedija u Novom Sadu:Šest osoba poginulo u požaru u diskoteci (VIDEO)

Uviđajem, koji je u toku, bit će utvrđeni uzroci te velike tragedije, rekao je Dačić novinarima i izrazio saučešće porodicama nastradalih. Dačić je dodao da podatak o tome da nije bilo više povrijeđenih, osim dvije osobe prema prvim informacijama, govori o tome da je šest poginulih osoba nastradalo ne od vatre, već od dima izuzetno velike koncentracije, javlja PressOnline.rs.

Ministar unutrašnjih poslova je napomenuo da je taj ugostiteljski objekt bio redovno kontroliran i da ranije nisu bile primijećene neke tehničke nepravilnosti koje bi mogle prouzrokovati požar.

I načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da ta diskoteka, na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice, nije nekakav “divlji objekat” , već objekat koji je redovno kontroliran. On je podsetio na to da je ovo treći veliki požar posljednjih nekoliko godina u Novom Sadu, u kome je bilo ljudskih žrtava.

Prije četiri godine u kafiću “Laundž” nastradalo je osmoro mladih, a u hotelu “Putnik” život su izgubile dvije osobe. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je na mjestu nesreće izjavio da će, zbog te velike tragedije koja je zadesila Novi Sad, biti proglašen dan žalosti.

Prema nezvaničnim informacijama, u trenutku izbijanja požara u diskoteci “Kontrast bilo je više od 300 osoba. Vatrogasne ekipe su dobile dojavu o požaru u 02.20 sati i vatra je efikasnom intervencijom ugašena.

U velikom požaru koji je izbio oko dva sata poslije ponoći u novosadskoj diskoteci “Kontrast” život je izgubilo šest osoba, tri mladića i tri djevojke, izjavio je direktor policije MUP-a Srbije Milorad Veljović.

On je rano jutros na licu mjesta rekao novinarima da su, prema prvim inforacijama, neispravne instalacije prouzrokovale požar u kojem su i dvije osobe lakše povrijeđene u panici prilikom napuštanja zapaljenog objekta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.