Trend i ideje za kreiranje elegantnog stajlinga

Elegancija je nešto što odoleva trendovima i što se poistovećuje sa trajnim, jednostavnim i uvek modernim. Elegancija se u modi prepoznaje u kvalitetnim, dobro iskrojenim komadima ali i načinima na koje ih nosimo. Različite prilike zahtevaju različit pristup eleganciji, a i najobičniji i jednostavni odevni komadi mogu se poneti na elegantan način. Predstavljamo vam nekoliko osnovnih postulata elegantnog odevanja.

Poslovna elegancija

Poslovno odevanje podrazumeva određena kruta pravila. U njih spada to da je neprihvatljivo nositi majice bez rukava ili one na bretele, da suknja sme da bude do 20cm iznad kolena i ni milimetar više, da je otvorena obuća uglavnom nepoželjna, kao i kratke pantalone. Odeća koja se providi, ako i vidljive bretele od brushaltera i niski krojevi pantalona smatraju se potpuno neprihvatljivim.

Taj niz pravila koji se zove i poslovni dres kod ne ostavlja nam mnogo prostora za poigravanje. Ipak, kreativni modni entuzijasti znaju da i u kruti poslovni stil unesu malo života i elegancije. Birajte strukirane krojeve poslovnih košulja i blejzera, tako da prate liniju vašeg tela. Začinite pantalone interesantnim kaišom. Jednostavne oksford cipele mogu izgledati elegantnije ako se odlučite za one špicastijeg kroja ili lakirane. Muškarci ponekad mogu belu košulju zameniti i podjednako elegantnom, a udobnom polo majicom, dok kratki rukavi na ženskim majicama za elegantniji efekat mogu biti oni sa karnerima. Sako ravnog kroja ulepšajte kaišem za struk koji ističe figuru. Elegancija uvek prati linije tela i zahteva da ništa ne visi i ne štrči i zato ju je u poslovnom stilu veoma lako postići.

Kada su u pitanju boje u poslovnoj eleganciji, ne preporučuju se previše jarki tonovi a ukoliko se za njih i odlučimo i ponesemo crveni blejzer i crvene pantalone, važno je uklopiti ih sa nečim svedenim poput crnih cipela i bele majice ili košulje. Najčešći tonovi za poslovnu eleganciju su teget, crna, braon, oker, bež i bela.

Elegancija u uličnom stilu

Kada je u pitanju ulični stil često se u korist trendova zanemaruje elegancija. Ipak, oni koji znaju da svoj stil začine elegancijom uviđaju da je u uličnom stilu najbolje napraviti dobar kompromis između modernog i elegantnog.

Tako na primer, ukoliko na sebi ponesete moderni krop top i uklopite ga sa svedenim blejzerom i pantalonama iste boje postići ćete veoma trendi, a elegantan izgled. Elegancija u uličnom stilu može da se postigne i u suprotnom smeru. Na primer, sasvim nehajni autfit sa džinsom i belom majicom možemo učiniti elegantnim ako na njih obučemo crni strukirani sako. Cipele i torba takođe mogu igrati ozbiljnu ulogu u tome da odevna kombinacije momentalno postane elegantnija.

Elegancija u uličnom stilu psotiže se minimalizmom i dobrim uklapanjem komada. Izbegavajte suvišno “kinđurenje” i odlučite se za nekoliko jednostavnih komada koji su skrojeni baš za vas. Ponesite samo jedan komad nakita. Minimizirajte broj boja na sebi na tri. Imajte samo jedan komad odeće sa printom. Oblačite se u skladu sa svojim godinama dozvoljavajući odeći da otkrije atribute a prekrije ono čime se ne ponosite.

Večernje toalete

Kada su u pitanju večernje toalete, ljudi često znaju da odu u krajnost kada je u pitanju količina šminke, kombinacija materijala na odeći, ali i boja. Jedan odevni komad ne treba da kombinuje preveliki broj tekstura i materijala ukoliko želimo da izgledamo elegantno. Elegancija je u jednostavnosti, kvalitetnim materijalima i lepim krojevima pa se za elegantni večernji izgled naoružajte jednobojnim svedenim haljinama ili odelima. Ponesite svoj omiljeni komad nakita i obavezno uložite u lepu torbu i kvalitetnu obuću koja može da vas godinama prati u večernjim izlascima ili proslavama. Gledajte na ovakve komade kao na investiciju.

Elegancija nije samo u odabiru odeće već i načinu na koji tu odeću nosimo. Sve što nosite na sebi nosite sa puno samopouzdanja i uvek ćete odavati utisak elegantne osobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.