TRIK za odmrzavanje zamrzivača u samo nekoliko minuta bez napora!

Led koji se nakuplja u vašem zamrzivaču utječe na performanse uređaja što može dovesti i do prekomjerne potrošnje energije u domu, a posljedično i većih računa za struju. Kako biste pravilno održavali svoj zamrzivač i produljili mu životni vijek, važno je odleđivati ga kada je to potrebno.

Jeste li znalil da se mraz stvara svaki put kada otvorite zamrzivač, kada u njega uđe vlaga? Dakle, čak i svježa hrana pohranjena u zamrzivaču može otpustiti vlagu. U dodiru s hladnoćom ta se vlaga pretvara u inje, koje se nakuplja na stijenkama zamrzivača. Ako uređaj nije opremljen automatskim sustavom odmrzavanja, nužno ga je odlediti ručno. Zašto je to važno? Kada se inje nakupi na stijenkama zamrzivača, formira se izolacijski sloj koji uzrokuje pad u prijenosu topline između zraka u zamrzivaču i rashladnog sustava. Kako bi vaša jedinica održala unutarnju temperaturu na istoj razini, mora trošiti više energije. No, postoji i još jedan problem: nakupljanje inja dovodi do lošeg očuvanja hrane i skraćuje vijek trajanja zamrzivača.

Svjesni smo da nemamo svi vremena sate i sate provoditi odleđujući zamrzivač, stoga smo pronašli trik kako ga odlediti u svega nekoliko minuta, i to bez napora!

Prije svega, isključite uređaj iz električne mreže. Ispraznite zamrzivač i pohranite hranu u hladnjake ili izolirane vrećice kako bi ostala smrznuta dok se jedinica odleđuje. Za struganje leda nikad nemojte koristiti oštre predmete jer možete probušiti stijenke zamrzivača. Umjesto toga koristite drvenu ili plastičnu lopaticu. Također, ne zaboravite staviti krpu na dno zamrzivača kako bi upijala vodu.

Ako je riječ o tankom sloju leda, možete namočiti spužvu i trljati stijenke zamrzivača kako bi se led počeo lagano topiti. Možete i bočicu s raspršivačem napuniti vrućom vodom i prskati je po ledu. Ako je, pak, sloj leda debeo, prokuhajte vodu u loncu i stavite je u zamrzivač. Pobrinite se da ga postavite na podlogu. Zatvorite zamrzivač i ostavite oko 10 minuta. Na kraju drvenom lopaticom olabavite komade leda koji su se već počeli topiti.

Nakon odmrzavanja važno je očistiti i dezinficirati zamrzivač kako bi se uklonile bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Krpu od mikrovlakana umočite u mješavinu vode, limunovog soka i bijelog octa, koje ste pomiješali u omjeru 3:1:1, te prebrišite zamrzivač. Osušite ga čistom, suhom krpom. Na kraju ga ponovno uključite.

PREUZETO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.