Tuđmanov sin ponovo prijeti Bosni i Hercegovini

Bivši šef hrvatskih obavještajnih službi Miroslav Tuđman, zločinac koji je bio na čelu sprovođenja udruženog zločinačkog poduhavata protiv Bosne i Hercegovine, ponovo prijeti Bošnjacima i Bosni i Hercegovini. Tuđman je ovaj put poručio “da su se sve višenacionalne države raspale devedesetih godina prošlog vijeka, te da unitarna BiH nema budućnost”.

Tuđman za portal “Direktno” ističe da je u bošnjačkoj politici već 30 godina prisutna linija koja zagovara unitarnu BiH.

– To je naprosto u suprotnosti sa interesima druga dva konstitutivna naroda. Pogotovo sa interesima Hrvata, koji nemaju svoj entitet, odnosno svoje političko okruženje gdje mogu ravnopravno participirati u vlasti i donošenju odluka – navodi Tuđman.

ON prijeti Bakiru Izetbegoviću da “brani poziciju koja je direktno na štetu Hrvata, a koja će, posljedično, biti i na štetu Bošnjaka”.
Tuđman poručuje da u Sarajevu trebaju da znaju da BiH mora ispuniti standarde i uslove EU.

– Prema tome, Hrvatska kao članica EU ne samo da može, već ima obavezu da insistira na promjenama Izbornog zakona kako bi se uspostavili demokratski odnosi u BiH, te kako bi Hrvati kao konstitutivni narod mogli ostvarivati svoja konstitutivna prava – kaže Tuđman.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana