Tuga do neba: Čika mi je pucao u oči i ubio mi cijelu porodicu!

Kristina Ristić iz sela Krševica, kojoj je očuh ubio majku, baku, brata i sestru, a njoj oštetio mozak i oslijepio je na desno oko, mora na operaciju, koja košta 3.500 evra, ali staratelji novca nemaju.

Kristina Ristić (9) iz sela Krševica kod Vranja ne vidi na desno oko. Izgubila ga je prije pet godina, kad je ostala bez cijele porodice. Njen očuh Boban Mitić je 2008. godine ubio cijelu njenu porodicu – brata, sestru, majku i baku. Kristina je jedva preživjela, s trajnim oštećenjem mozga i desnog oka, i s traumama za cio život.

– Taj čika mi je pucao u oči! Ostavio me je bez majke, bake, bratića i sestre. Samo sam ja ostala živa. Više ne vidim na desno oko, ali imam ovo drugo. Moja druga mama Violeta je mnogo dobra. Ona kaže da mi je ujna, ali ja želim da mi ona bude majka.

Na mamu Suzanu, koja je ubijena, mnogo sam ljuta, jer me je ostavila samu i povela brata i sestru. Mnogo sam ih voljela i zato svaki dan idem na groblje i ljubim njihove slike – kaže Kristina, koja u junu mora da ide na operaciju oka, ali za to joj je neophodno 3.500 evra, koje njena ujna i djeda, s kojima djevojčica živi, nemaju.

Ujna Violeta kaže za Kurir da oni veoma teško žive i da svakodnevno pate za najmilijima.

– Iako je imala samo četiri godine kad se to desilo, ni dan-danas ne može da se oporavi od stravične tragedije! Kristina ne umije lijepo da govori, zbog traume koju je preživjela stalno muca.

Dajem sve od sebe samo da joj izmamim osmijeh na lice, ali najviše nas brine novac koji moramo da skupimo za operaciju. Doktori su rekli da očna proteza mora se mijenja, a za to nam je potrebno 3.500 evra za operaciju u Beogradu – kaže Violeta, koja sa sestričinom i njenim djedom živi od socijalne pomoći.

Podsjetimo, Kurir je pisao o tragediji koja je zadesila porodicu Ristić, a sada apelujemo na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu malenoj Kristini kako bi mogla da ode na operaciju oka u junu.

Ubica pucao zbog ljubomore

Boban Mitić, koji je ubio cijelu Kristininu porodicu, osuđen je na 40 godina zatvora. Violeta, Kristinina ujna, kaže da bijes koji osjeća prema njemu ne jenjava.

– Ništa meni ne znači to što je on iza rešetaka, on i dalje jede i pije, on ne zna šta je bol. Rekao je da je sve ubio zbog toga što je bio ljubomoran. Zamislite, svima je pucao u glavu, monstrum – kroz suze priča Violeta.

Pomozimo

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Kristini Arsić da dobije novu očnu protezu, broj žiro računa u Banci Intezi je 160-5410200035137-19, na ime njenog dede Blage Ristića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.