Turska policija donirala opremu Centru za djecu sa posebnim potrebama na Kosovu

Ovo je za vas možda simbolična pomoć ali za nas ima veliku vrijednost, rekla je direktorica Centra Hava Shanini.

Grupa turskih policajaca koji svoju dužnost obavljaju na Kosovu posjetili su i uručili poklone Centru za djecu sa posebnim potrebama u Uroševcu.

“Prilikom naše prve posjete djeci smo donijeli neke manje poklone i tada smo uvidjeli koje su stvarne potrebe ovog Centra, te smo sebi dali riječ da ćemo im obezbjediti jedan dio potreba. Naša misija na Kosovu sutra se završava. Sretan sam i ponosan što smo ispunili svoje obećanje. Sve ovo što radimo dolazi iz naših srca, jer Kosovari su naša braća i uvijek želimo biti uz njih. Ovakve aktivnosti sprovoditi će se sve dok turska policija bude provodila svoju misiju na ovim prostorima, rekao je komandir Grupe turskih policajaca Davut Arik.

“Nemam riječi kojima bih vam mogao iskazati zahvatlnost.Zahvaljujem vam se na vašem trudu. Donacija koju je pružila Grupa turskih policajaca nastavak je saradnje između Turske i Kosova”, istakao je direktor Obrazovnog centra općine Shitme Nazmi Iballi.

“Danas je za nas poseban dan.Ovo je za vas možda simbolična pomoć ali za nas ima veliku vrijednost. Ova pomoć ojačala je moral kako našoj djeci tako i uposlenicima našeg Centra. Mnogo se zahvaljujemo turskoj policiji”, rekla  je direktorica Centra za djecu sa posebnim potrebama Hava Shanini.

Grupa turskih policajaca donirali su Centru za djecu sa posebnim potrebama pomoć koju čine kreveti, pokrivači, računari i televizori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.