U organizaciji dr Refika Šaćirija, zamjenika ministra za Evropske integracije, otvorena izložba slika u prizrenskom Hamamu

U organizaciji dr Refika Šaćirija, zamjenika ministra za Evropske integracije, sinoć je u prostorijama  turskog Hamama u Prizrenu otvorena izložba slika Fehmija Hoxhe, savjetnika u ministartsvu za Evropske integracije.

Povodom 9. maja – Dana Evrope ispred Ministarstva za Evrospke integracije, dr Refik Šaćiri je sa svojim saradnicima organizovao izložbu slika poznatog slikara Fehmija Hoxhe iz Orahovca.

Fehmi Hoxha-Feho je rođen u Orahovcu 1962. godine. Završio je fakultet umjetnosti 1985 u Prištini a 2011. godine postao magistar grafičkog dizajna. Od 2006 do kraja 2010, bio je menadžer za marketing u fabriku za proizvodnju plastike “Çlirimi” u Orahovcu. Trenutno je savjetnik u ministarstvu za Evropske integracije u Vladi Kosova.

Izložbi je prisustvovao veliki broj posjetioca iz javnog života Prizrena i regiona.

Izložbu je otvorio asistent zamjenika ministra Bekim Murati, pozdravivši sve prisutne, posebno, zastupnicu u parlamentu Republike Kosova, Emiliju Redžepi, akademike, profesore i slikare iz Republike Albanije i Makedonije.

Intervju sa Fehmijom Hoxhajem:

[youtube]GEuSGtv7YUM[/youtube]

 

U izjavi za naš portal, organizator ove izložbe, dr Refik Šaćiri, zamjenik Ministra za Evropske integracije u Vladi Kosova je između ostalog kazao:

“Noćas smo ovdje da budemo dio samostalne izložbe slika nama poznatog Fehmija Hoxhe, čije slike govore o njegovom pogledu na svijet, i sretan sam što nećemo pričati o politici, već uživati u prelijepoj umjetničkoj izložbi”.

Izložbu je finansijski podržalo Ministarstvo za Evropske integracije i Direktorijat za kulturu, omladinu i sport grada Prizrena.

Za sve prisutne goste, na kraju ceremonije i sinošnjeg druženja priređen je skroman koktel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.