U Prizrenu otvoren “ STUDENSTKI CENTAR ”

studentskicentar

“Dugi niz godina studenti su pokušavali da stvore udruženja koja će ih okupljati u cilju razmijene uskustava, druženja i rješavanja njihovih goručih problema“, istakla je studentica Edukativnog fakulteta u Prizrenu, Anita Vujići,na današnjoj promociji i otvaranju kancelarije NVO Studenstskog centra „Student house“ u Prizrenu.Grupa mladih entuzijasta, studenata sa Edukativnog fakulteta, pokrenula je inicijativu da se, kako je istakla studentica Vujići, „sve ideje, svi dalji koraci studenata, moraju pokretati sa jednog mjesta-„Studentskog centra“.

„Naš osnovni cilj je organiziranje studenata, jačanje svijesti među studentima, animiranje borbe za kvalitetniji život i obrazovanje. Da pokažemo da se udruživanjem lakše dolazi do cilja. Udruženje će raditi na zastupanju studenata na dodiplomskim i diplomskim, akademskim i strukovnim studijama.

Na zastupanju ideja profesionalnog razvoja, usavršavanje i uključivanje stidenata u privredne tokove putem stručnih praksi i realiziranju projekata, na poboljšanju uslova i standarda studenata“, kazala je u međuostalom Vujići i dodala da udruženje okuplja sve studente Bosnjake koji studiraju na Kosovu i u susjednim zemljama.

studentskicentar1

Inače, ovoj promociji prisutvovali su, osim studenata, i zvaničnici političkih partija i NV sektora, poslanici u Kosovskom parlamentu Rasim Demiri i Duda Balje, zamjenik ministra za eurointegracije dr. Refik Šaćiri, prof. dr. Sadik Idrizi, te i mnogi ugledni intelektualci.

U Ime Studentskog centra prisutnima se zhvalio predsjednik Halid Aliti. On je pozvao “sve relevantne faktore , političke i NV, da pomognu u realizaciji studentskih ciljeva“.

U cilju da sa radom što uspješnije startuje, ovaj mladi Studenstski centar finansijski su pomogli Humanitarni klub „Šar“ iz Zuricka u iznosu od 500 eura, poslanica Duda Balje- donacijom kompjutera i novčanom pomoći, te i zamjenik ministra za eurointegracije Refik Šaćiri

Svima njima, kao i medijima na bosanskom jeziku, zvaničnici Studenstskog centra-„Student hous“ uručili su priznanja za doprinos njihovoj afirmaciji i ostvarivanju ciljeva ka otvaranju centra.

studentskicentar2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.