U svom stilu: Zbog ove izjave svi su ljuti na Ibrahimovića

Ibrahimović je ovoga puta komentirao situaciju kada je nogometni savez Švedske odlučio dati Andersu Svenssonu automobil za rušenje rekorda po broju nastupa u nacionalnom dresu, dok istovremeno, na istoj ceremoniji, nije nagradio Theresu Sjogran, švedsku reprezentativku s najviše nastupa u reprezentativnom dresu.

– Uz svo dužno poštovanje damama, muški i ženski nogomet se ne može uspoređivati. Odustanite od toga. Više nije čak ni smiješno – rekao je Ibrahimović u intervjuu za Expressen.

– Kada nastupam u Evropi onda me uspoređuju s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom. Međutim, kada se vratim u Švedsku, onda me se uspoređuje s nogometašicama. Uz svo dužno poštovanje, nogometašice bi trebalo nagrađivati u skladu s onim što pridonose nogometu (koliko sponzora). 

Prošlog su me ljeta pitali da li sam bolji ja ili švedska napadačica Lotta Schelin. Nisam bio siguran da li je to šala ili što? Ako oborim neki rekord onda me se, valjda, uspoređuje s igračem čiji sam rekord oborio, a ne s djevojkom – zaključio je po toj temi švedski reprezentativac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.