U Teksasu ubijena 17-godišnja Bosanka Claudia Hidić

claudia-hidicU američkoj saveznoj državi Teksas protekle je sedmice ubijena 17-godišnja Claudia Hidić, učenica porijeklom iz Bosne i Hercegovine, javlja FoxNews.

Pripadnici policije još uvijek tragaju za osumnjičenim, kao i motivom svirepog ubistva djevojke čije je tijelo pronađeno prošle sedmice u njenom domu u gradiću Fort Worth. Hidić je imala jednu prostrelnu ranu glave. Forenzičari su nakon obdukcije i preliminarnih rezultata istrage zaključili kako se radi o ubistvu.

Muškarac, koji je pozvao Hitnu pomoć u 18:00 sati, čiji identitet policija nije otkrila, pronašao je beživotno tijelo iza svoje kuće, izvještava FoxNews. Muškarac je izjavio policijskim službenicima kako nije poznavao Claudiju i prestao je govoriti o cijelom slučaju jer, u ovom trenutku, on nije osumnjičen za ubistvo.

Hidić je Bosanka, koja je u SAD došla iz Njemačke, ove je godine završila srednju školu Trinity u Eulessu. Claudijini udomitelji, Jim i Sue Scionka, su za navedenu televiziju ovu mladu Bosanku opisali kao djevojku čiji je san bio da završi fakultet i postane glumica.

“Ako imate imalo srca… Ako znate nešto o ovoj situaciji, molim vas da javite nadležnim organima”, kazao je Jim Scionka.

Policija je blokirala sve prilaze kući kako bi pronašli dokaze o ubistvu.

“Još uvijek razgovaramo sa svjedocima, porodicom i prijateljima. Proveli smo sate u potrazi za nekim odgovorima. Treba nam određeno vrijeme da obradimo sve dokaze”, kazao je glasnogovornik Policije Sharron Neal za novine Star-Telegram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.