Ubica plakao kad je doveden u Tužilaštvo

UBICAPLAKAO

Uhapšeni Jasmir Halilović (27), koji se sumnjiči da je u srijedu navečer brutalno ubio Sabira Bajramovića (56) ispred njegove kuće u Sokolović-Koloniji, pucajući mu u grudi i glavu nakon što mu je provalio u kuću, predat je Tužilaštvu, Kantona Sarajevo gdje se branio šutnjom.

Po izlasku iz policijskog vozila kojim je dovezen pred zgradu Tužilaštva Halilović je, na iznenađenje prolaznika, glasno zaplakao vidjevši suprugu. Ona mu je dobacila: “Jasmire, nemoj plakati”, ali on nije prestao da grca dok nije uveden. Uhapšenog je pred zgradom dočekao i njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Iz MUP-a KS rečeno je da je Halilović osumnjičen za razbojničku krađu sa smrtnom posljedicom. Za ovo krivično djelo predviđena je kazna od deset godina do dugotrajnog zatvora.

Izvršen pretres

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, izjavio je da se radi o višestrukom povratniku u činjenju krivičnih djela, čija specijalnost je bila provaljivanje u stambene objekte preko balkona.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni je pucao u Bajramovića nakon što ga je ovaj zatekao u krađi.

Pretreseni su kuća i “audi A3” koje je koristio osumnjičeni, a saslušali smo i osam osoba, među kojima je i očevidac – rekao je Nefić.

Džafer Hrvat, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS, rekao je da se ovo ubistvo, “prema svemu sudeći”, ne može dovesti u vezu s informacijama prema kojima je ubistvo Bajramovića povezano s time što je u Kanadi bio svjedok na suđenju Branku Roganu za zločine u Bilići.

Za sada u policiji nisu mogli potvrditi informacije je li sa Halilovićem u razbojništvu učestvovala još jedna osoba. Što se tiče informacija da je ubijenom otet skupocjeni zlatni lanac s vrata, nezvanično saznajemo da u pretresu kod Halilovića nisu pronađene nikakve ukradene stvari, mada je evidentirano da neke nedostaju iz kuće ubijenog Bajramovića.

Zatražen pritvor

Prema riječima komšija, ubijeni Bajramović je živio u Švedskoj, gdje je imao ženu, sina i dvije kćerke. Prije petnaestak dana došao je u svoju kuću u Sokolović-Koloniji, gdje je čekao da mu se pridruže i ostali članovi porodice. Osim njega, u kući je živjela i podstanarka, za koju nezvanično saznajemo da je očevidac ubistva.

Uhapšeni Halilović također je nastanjen u Sokolović-Koloniji. On je 2006. i  2009. godine učestvovao u krađama automobila na Ilidži i Sokolović-Koloniji, a privođen je i zbog prevara i iznuda.

Iz Tužilaštvu KS su rekli da su nakon saslušanja osumnjičenog zatražili od Kantonalnog suda u Sarajevu da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.