Ubica princeze Diane zove se Boris i krije se u Hrvatskoj!

Kako piše magazin Globe u januarskom izdanju i pod etiketom ekskluzivnog, sužava se krug oko navodnog ubice princeze Diane. Prije 16 godina, uvjeren je njen sin William, Dianu su ubili članovi dobro organizirane grupe međunarodnih preprodavača oružja.

Globe navodi ime Borisa koji se krije u šumama u Hrvatskoj kao osobe koja stoji iza ubistva princeze.

Navodno, William je spreman odreći se svoje vojne karijere i u potpunosti se predati poslu pronalaska ubice svoje majke.

U augustu je Scotland Yard provjeravao informacije o tvrdnjama da iza ubistva Diane i njenog ljubavnika Dodija Fayeda stoje operativci Britanskih specijalnih snaga.

Detalje o navodnom ubistvu princeze iznio je i autor Alan Power koji u knjizi objavljuje razgovore sa navodnim ubicom.

Odluka o ubistvu Diane, piše Power, donesena je kako na vidjelo ne bi izašle neugodne informacije o princu Charlesu. Scotland Yard je potvrdio da neće ponovo pokretati istragu.

Podsjetimo Princeza Diana je preminula 31. augusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreći u tunelu u Parizu. Na mjestu događaja poginuli su i Fayet te vozač Henri Paul.

Istražitelji su utvrdili da je Paul bio pijan i prebrzo vozio, no tim zaključkom policije ni danas se mnogi ne slažu, posebno Dodijev otac Mohamed Al-Fayed koji je ubijeđen da su princeza i njegov sin ubijeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.