Uz ove savjete kajgana će vam ispasti savršeno baš svaki put

Usavršavanje kajgane delikatna je umjetnost. Jedan pogrešan korak i dobit ćete suha jaja bez sjaja ili s užasno tekućom teksturom. Ipak, kada se izvede besprijekorno, kajgana može podići vaše kuharsko umijeće na gotovo profesionalne razine.

S obzirom na raspon preferiranih jaja (od mekane kajgane do dobro pečenih), krajnji cilj je poboljšati svoju tehniku kako biste napravili savršenu kajganu prilagođenu vašim okusnim pupoljcima. Srećom, Kimbal Musk, iskusni profesionalni kuhar ponudio je super smjernice.

1. Vježbajte s namjerom – ponavljanje nije uvijek dovoljno

Razlog broj jedan zašto ljudima kajgana dobro ne ispadne je zato što ne vježbaju. Musk preporučuje da uvježbate recept za pravljenje jaja i tako ih dovedete do savršenstva.

Dakle, sljedeći put kada budete pripremali ovu namirnicu za doručak, krenite s planom i nekim resursima i garantirano ćete napraviti bolja jaja nego prošli put.

2. Ne obavljajte više zadataka istovremeno

Prije pravljenja kajgane, ključno je shvatiti da vam multitasking neće pomoći. Odvojite vrijeme za pripremu tosta s avokadom ili voćne salate prije nego što krenete u proces kuhanja jaja.

– Morate biti u totalnom fokusu. Nema multitaskinga jer to morate učiniti kako treba – kaže Musk.

Pustite malo glazbe u pozadini i usredotočite se na pripremu jaja. Možete biti i u tišini te lagano miješati po potrebi. Iskoristite ovaj trenutak kao odmor od buke koja će vas vjerojatno pratiti ostatak dana.

3. Uložite u pravu posudu i koristite je svaki put

Čak i uz odličan fokus i detaljan plan, jaja neće biti savršena ako tava nije kvalitetna. Tave s neprianjajućim dnom mogu biti korisne, ali mnoge od njih sadržavaju kemikalije koje treba izbjegavati.

Ovdje je bolje biti siguran i pronaći tavu koja ima keramičku presvlaku ili uložiti u neki drugi materijal poput lijevanog željeza ili nehrđajućeg čelika.

Ključno je i posvetiti se jajima, odnosno često miješati i pravilno nauljiti tavu. Također lagano smanjite toplinu tijekom pripreme kako se jaje ne bi zalijepila za dno.

Kada pronađete idealnu tavu po vašem ukusu, uspostavite rutinu dosljednog korištenja te iste tave.

– Morate stvarno razmisliti o tavi koju koristite i koristiti tu istu tavu svaki put kada vježbate jer će vam druga tava dati drugačiji rezultat – zaključuje Musk, piše Mind Body Green.

izvor 24sata.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.