UZNEMIRUJUĆE: Egipatski pobunjenici ubili tinejdžera bacivši ga sa zgrade (VIDEO)

Tokom nasilnih protesta u petak u Egiptu, jedan tinejdžer je poginuo nakon što su ga pobunjenici gurnuli sa betonske izbočine na vrhu krova jedne zgrade u Aleksandriji te ga potom tukli dok je umirao, izvijestili su lokalni mediji.

Mladić, identificiran kao Hamada Badr (19) i njegova tri prijatelja su snimljeni su dok su se krili od grupe muškaraca koji su ih gonili do vrha zgrade u oblasti Sidi Jaber, sve dok više nisu imali kamo pobjeći, piše Daily Mail.

Oni su na ulici slavili svrgavanje predsjednika Muhammada Morsija, kada su naletjeli na grupu pristalica bivšeg predsjednika, rekao je otac jednog od dječaka za Al Arabiyu.

Video, navodno snimljen mobitelom sa zgrade preko puta, prikazuje četiri tinejdžera kako bježe na šest metara visoku betonsku strukturu. Rulja ih je potom okružula, počela gađati kamenjem i pokušala da ih se dočepa. Jedan od njih sa dugom brdom nosio je zastavu Al-Qaede.

Ubrzo nakon toga, dvojica mladića bačena su sa betonske strukture te divljački pretučeni.

“Tinejdžer kojeg su ubili, unakazili tijelo i bacili sa petog sprata imao je samo 19 godina i četiri dana”, rekao je Mohammad Badr, otac ubijenog za el-Watan News.

“Nakon što su ga bacili, isto su htjeli učiniti i sa ostalima, ali su ih u tome spriječili ljudi is susjedstva”, rekao je Mohammad.

[youtube]7A6x-7cebM0[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.