Vapaj majke STRADALOG DEČAKA (6): “Bio je savršeno dete, svaki moj dan je patnja“

Ona je istakla da se i dan danas bori sa ovom tragedijom

Bobi Koleran, iz Hjutona, imao je samo šest godina kada je stradao u oktobru 2014. godine nakon što ga je udario kombi. Majka ovog “savršenog” dečaka koji je stradao pred njenim očima, rekla je da njegova smrt i bol za njim ne prestaju ni nakon sedam godina.

Govoreći o sedmoj godišnjici njegove smrti, Bobijeva mama Džoan Koleran opisala je kako se i dalje bori da shvati šta se dogodilo njenom sinu.

– Sigurno ne postaje lakše i ponekad mislim da je teže jer blizanci sada imaju 11 godina, Bobi bi imao 13, a Hari 15 godina, pa je bolna sama ta činjenica. Bobi je bio srednje dete i bio je toliko odrastao za svoje godine i imao je tako snažan karakter. Stalno pričamo o njemu i sećanje na njega nam izmami osmeh na lice, pogotovo kada se prisetimo kako bi reagovao u određenim situacijama. Bio je savršeno dete, svaki moj dan je patnja – istakla je neutešna majka.

Bobi je bio samo nekoliko koraka ispred svoje mame Džoane kada je istrčao na cestu.

Porodica je neumorno vodila kampanju za poboljšanje bezbednosti na putevima za decu i u njegovo ime je osnovala dobrotvornu organizacija 2015. godine.

Bobijevi roditelji vodili su kampanju za sigurnije puteve u blizni svih škola, a cilj je uspostaviti takozvanu “Bobi zonu” koja bi podrazumevala kretanje od 20 km / h izvan svake škole u zemlji.

Džoan je rekla da se poverenje, pored kampanje za bezbednost na putevima i podrške ožalošćenima, sada usredsredilo na mentalno zdravlje dece. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.