Večeras prve utakmice osmine finala Evropske lige

Fenerbahce, Inter, Cherlsea i Lazio traže prednost u gostima

Večeras će širom Evrope biti odigrani prvi susreti osmine finala Evropske lige u fudbalu.

Prva večerašnja utakmica počinje u 18 sati. Na olimpijskom stadionu “Luzhniki” u Moskvi Anzhi će ugostiti Newcastle United iz Engleske.

Češki predstavnik Viktoria Plzen dočekat će turski Fenerbahce. Utakmica na stadionu “Doosan Arena” počinje u 19 sati.

Njemački Stuttgart će ugostiti talijanski Lazio. Utamica, koja će biti odigrana na stadionu “Mercedes-Benz-Arena”, također počinje u 19 sati.

Jedna od zanimljivih utakmica će biti odigrana između Steaua i Chelsee. Predstavnik Rumunije će ugostiti Chelseu na stadionu “Arena Nationala” u Bukureštu u 19 sati.

Jedini portugalski predstavnik u ovoj ligi Benfica dočekat će Bordeauxa iz Francuske. Utakmica će biti odigrana na stadionu “Da Luz” u Lisabon u 21.05 sati.

Treći engleski klub u Evropskoj ligi Tottenham Hotspur ugostit će talijanski Inter iz Milana. Utakmica počinje također u 21.05 sati, a biće odigrana na stadionu “White Hart Lane” u Londonu.

Jedini predstavnik Španije u ovoj ligi Levante dočekat će ruski Rubin Kazan. Utakmica počinje u 21.05 sati na stadionu “Ciudad de Valencia” u Valenciji.

U posljednjoj večerašnjoj utakmici Basel iz Švicarske dočekat će ruski Zenit. Utakmica će također početi u 21.05 sati na stadionu “St. Jakop-Park” u Baselu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.