Venčanicu je PRVI PUT OBUKLA U 9. DECENIJI; Znaju se od srednje škole, ali NIKADA NISU BILI ZAJEDNO: Kao da imam 15 godina, osećam leptiriće…”

Prvi brak jedna od najvećih nada za supružnike, međutim, nažalost u nekim slučajevima završi neslavno. Iako većina tada verovatno gubi nadu da će ponovo stati pred oltar, život uvek ima drugi plan.

Elejn Hol je bila u toj situaciji nakon što je njen prvi brak u koji je ušla sa 18 godina ubrzo “propao”. Iako je mislila da nikada više neće obući venčanicu – 70 godina kasnije, život ju je demantovao.

Elejn je dočekala da u 88. godini ponovo, po drugi put, obuče dugačku, belu i čipkanu venčanicu i svom izabraniku kaže “DA”.

Budući da nije dobila sve što mlada devojka sa 18 godina očekuje od prvog braka 70 godina kasnije ćerke iz tog braka su svoju majku naterale da ponovo da šansu ovog puta – pravoj ljubavi. Vremešna žena se udala za svoju srednjoškolsku ljubav Rolanda Pasara koji takođe ima 88 godina i iza sebe već jedan brak.

“Kada sam je video u devetom razredu pomislio sam da je veoma lepa i zanimljiva. Na današnjem jeziku “prilično zgodna””, rekao je Pasaro.

Mladoženja je rekao kako se isto osećao kada je video Elejn kada je hodala niz prolaz složivši da je i dalje jednako lepa i uzbudljiva.

Elejnino prvo venčanje nije proteklo u atmosferi kakvu je zamišljala kao većina devojaka. Ona se sa 18 godina udala za drugog čoveka koji je zbog vojske morao u Nemačku. Na venčanju je nosila plavu haljinu, tako da to nije bilo venčanje koje je zamišljala čitavog života.

Sadašnji supružnici su zajedno pohađali istu srednju školu u Pensilvaniji 1950. godine, a dok je Rpoland tada igrao u bejzbol timu, Elejn je bila navijačica. Budući da su se često sretali bilo je nemoguće da ne primete jedno drugo a ubrzo se pojavila i hemija između njih. Za Pasara Elejn kaže da je bio “veoma zgodan i popularan” u to vreme.

Oni su se družili na zabavama ali nikada nisu izlazili.

Hol je radila u lokalnim novinama i u braku je dobila troje dece. Pošto ta zajednica nije uspela ona se od tadašnjeg supruga razvela 1975. godine i bila je sama skoro tri decenije.

Njena srednjoškolska ljubav Pasaro je igrao profesionalni bejzbol ali zbog povrede kičme je zaustavio svoju atletsku karijeru. U međuvremenu se oženio i postao otac troje dece. Radio je u jednoj avio kompaniji ali je imao porodičnu tragediju kada su njegova žena i jedan od sinova umrli u razmaku od deset meseci.

Na jednom od okupljanja srednjih škola Pasaro i Elejn su se ponovo sreli , prepoznali i osetili ponovo istu energiju, a ubrzo su razmenili i mejl. Satima su razgovarali telefonom i razmenjivali poštu da bi ubrzo postali ljubavni par. Elejn ga je naredne godine posetila na Floridi a ubrzo su počeli i da žive zajedno.

Uživali su u svojoj vezi ali o braku nisu razgovarali dve decenije. Ljudi su ih zapitkivali koja je tajna “srećnog braka” a oni su jednom prilikom odlučili da ipak krunišu svoju ljubav. Holin sin je umro pre tri godine tako da su je do oltara ispratile dve ćerke. Pasarov sin Džim je sveštenik i on ih je venčao, dok je drugi njegov sin bio kum mladencima.

“Osećam se isto kao i sa 15 godina. Još uvek osećam leptiriće. Toliko ga volim”, rekla je ona.

Bračni par ima dosta zajedničkih aktivnosti. Oni vole šetnje, a Pasaro vežba kući, sklekove i trbušnjake svako veče. Vole zajedno da čitaju i rešavaju zagonetke kako bi im mozak i generalno zdravlje ostali u dobroj formi.

izvor prva.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.