“VI STE SASTAVNI DIO SVIH NAŠIH USPJEHA”: Evo šta je još u svojoj bajramskoj čestitki napisao Milo Đukanović…

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore, Đukanović je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti poželio dobro zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću, a poručio je i da...

“Islamska zajednica i pripadnici islamske vjeroispovijesti sastavni su dio svih uspjeha i planova za budućnost naše zajedničke Crne Gore”, saopštio je danas predsjednik Milo Đukanović čestitajući veliki praznik Ramazanski bajram.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Crne Gore, Đukanović je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti poželio dobro zdravlje, napredak i ličnu i porodičnu sreću. Poručio je da saosjećanje, umjerenost, ljubav, uvažavanje i čovjekoljublje, kao temeljne vrijednosti islama, imaju posebno značenje u predstojećim blagim danima, koje ove godine obilježavamo u smiraj najveće zdravstvene krize u savremenoj historiji čovječanstva.

“Te vrijednosti, kao sastavni dio multietničnosti, multikonfesionalnosti i multikulturalnosti, koje prožimaju državno biće Crne Gore, dodatna su inspiracija za brže prevazilaženje posljedica pandemije združenim naporima. Ponosni smo kako je Crna Gora odgovorila na ove nove izazove, u kojima je došao do izražaja puni smisao zajedništva, što je snažan podsticaj za nastavak reformi, jačanje institucija i izgradnju moderne države, koja je uvažena članica NATO-a i regionalni lider u pregovaračkom procesu sa EU”, naveo je predsjednik Crne Gore.

Zadnje iz rubrike

Najnovije na portalu »

Popularno

Facebook

Fotografija dana